Les companyies de teatre residents a Catalunya ja poden presentar, fins el 31 d’octubre, els seus projectes teatrals per optar al Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral 2020L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la Millor Interpretació i, per primera vegada, també es reconeixerà la Millor Direcció.

De totes les propostes presentades se seleccionaran quatre obres finalistes que es donaran a conèixer el mes de desembre i es representaran davant del jurat durant el mes d’abril en diversos teatres de Catalunya. El 18 de maig de 2020 tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, quan s’atorgaran els tres premis: Millor Espectacle, i mencions a Millor Interpretació i Millor Direcció.

El guardó al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros (exempts d’impostos) que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, incloent la participació al Festival Temporada Alta 2020. Les tres obres finalistes no premiades percebran 1.500 euros.

En la seva 20a edició, convocada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, el premi continua amb l’objectiu de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors. El guardó compta amb la implicació de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, així com la col·laboració de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que acull l’acte de lliurament de premis. El 2019 s’hi van presentar 66 propostes.

Consulteu les bases i inscriviu-vos aquí

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta