“Volem que la gala dels Goya sigui un exemple de bones pràctiques pel sector”

És el que han declarat les associacions AADPC, Apdcm i ConARTE arran de l’aparició d’ofertes de feina no remunerada “a canvi de crèdits a estudiants de comunicació” per participar a la gala dels premis, produïda per El Terrat, que tindrà lloc el proper 2 de febrer a Sevilla.

Segons expliquen en un comunicat, consideren que aquesta oferta de feina no remunerada és “un insult i detriment de la capacitat professional a tots els treballadors i al col·lectiu d’artistes quan no se’ls vol pagar pel seu treball”. Per això, expliquen,  “reclamem que una entitat com l’Acadèmia del Cinema sigui un exemple de bones pràctiques en defensa dels artistes de la dansa i als de totes les arts escèniques i audiovisuals, rebutjant enèrgicament aquest tipus de conductes, que atempten contra la dignitat dels treballadors, vulneren la normativa laboral vigent i suposen un frau a la Seguretat Social” afirmen. A més, han reclamat a les entitats patrocinadores, privades i de gestió, que exigeixin a l’Acadèmia el compliment de la legalitat laboral vigent i “una inversió ètica de les seves ajudes econòmiques”.

Per la seva banda, fonts d’El Terrat han defensat, en declaracions a Europa Press, “la màxima professionalitat i compromís” i explicat que es tractarà d’una gala on els professionals “estan contractats i remunerats correctament però que pel tipus d’esdeveniment, compta amb persones que col·laboren de forma puntual i desinteressada”.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta