Foto: Jaume LisAlbert Arribas amb part de l’equip de Centaure Produccions.

El muntatge guanyador s’escenificarà al Grec i al Temporada Alta 2016.

F.R.A.U és el títol de l’obra guanyadora de la novena edició del Premi Quim Masó, un guardó que inclou una dotació màxima de 50.000 euros en concepte de producció teatral. Per tant, de cara al 2016 podrem veure el resultat d’aquesta escenificació del llibre Quadern de Frau d’Albert Balasch, que sortirà publicat en edicions 62 durant l’actual temporada.

Lluny de resultar la més senzilla i comercial, F.R.A.U presenta una estructura d’espectacle de set hores, articular de forma de festival amb altres sis espectacles que formen el tot del conjunt. Centaure Produccions seran els encarregats de muntar aquesta proposta que reflexiona sobre el festival de banalitats que el nostre segle XXI ha propiciat sota el nom de polítiques culturals.

Entre l’equip artístic de la proposta figuren els noms d’Albert Arribas, encarregat de la dramatúrgia i direcció, i un repartiment format per Mònica Almirall, Jordi Collet, Oriol Genís, Antònia Jaume, Marta Ossó i Albert Prat.

Centaure Produccions és una companyia nascuda el 2013 que ja ha estrenat espectacles com Vespres de la Beata Verge, El cant de la gorgona, Moro com a país, Sala de miralls o Selecció. Altres projectes a estrenar per la companyia són Licaó i Vergonya eterna.

El Premi Quim Masó es va crear el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscenium-Sala Planeta, als quals es va sumar la Diputació i l’Ajuntament de Girona i el Festival Grec de Barcelona.

Un total de 25 propostes han concorregut enguany als guardons. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Andreu Gomila (periodista i crític teatral), Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Ramon Simó (director teatral i del Grec Festival de Barcelona), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició del Premi Quim Masó) i Josep Domènech (Bitò Produccions).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta