Albert Vidal

S’entregaran el 29 de juny al Teatre Zorrilla de Badalona.

La Fundació Festa Major de Gràcia, Fina Miralles, Catoze, Jordi Pàmias, la Fundació Pau Casals i Valentí Puig també han estat premiats amb la màxima distinció cultural que s’atorga a Catalunya.

 

El CoNCA, que enguany ha reconegut més que mai el treball de diverses institucions del país, ha decidit premiar el Centre de Titelles de Lleida “perquè organitza la Fira de Titelles de Lleida, una plataforma única a Catalunya en el seu gènere i perquè és un referent cultural lleidatà de primera magnitud i amb una projecció fructífera sobre el conjunt del seu sector”.

 

També han reconegut la feina i trajectòria de dos intèrprets: Albert Vidal, per la “seva trajectòria internacional que mostra una visió instintiva del teatre” i Hausson, el mag renovador de l’il·lusionisme vinculat a La Seca Espai Brossa.

 

A més, el CoNCA ha premiat el director i gestor teatral Josep Anton Codina per “reivindicar la importància de la pedagogia en el món artístic”. Codina va contribuir a la renovació de l’escena teatral dels anys seixanta, va fundar l’Escola d’Actors de Barcelona l’any 1975 i l’Escola Municipal d’Art Dramàtic de Tarragona el 1980. A més, va dirigir el Festival Grec entre 1984 i 1985.

 

Els premis, valorats en 15.000 cadascun, s’entregaran el 29 de juny al Teatre Zorrilla de Badalona.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta