© RTVEBruna Cusí amb el seu premi Goya.

Isabel Coixet i la debutant Carla Simón guanyen en les categories de direcció.

Finalment no va ser la nit d’Estiu 1993 com si ho va ser fa una setmana als Gaudí. No obstant això, una altra pel·lícula gestada a Catalunya es va fer amb els premis més importants de la nit: La librería d’Isabel Coixet va guanyar els premis de millor pel·lícula, millor guió adaptat i millor direcció. També Estiu 1993 va tenir el seu premi de direcció, en aquest cas el Goya a la millor realització novell per a Carla Simón, que va dedicar el premi a “tots aquells que avui dia conviuen amb el virus del VIH”, en referència a un dels temes de la seva pel·lícula: “És absurd que encara hagin de viure-hi com si fos un estigma”.

No és l’únic premi important per a Estiu 1993. L’actriu Bruna Cusí finalment es va imposar en la categoria d’actriu revelació mentre que David Verdaguer va guanyar també un guardó al millor actor secundari per la mateixa cinta. Al moment de recollir el seu guardó Cusí va manifestar el seu agraïment envers el projecte que l’ha transformat en una de les actrius amb millor projecció: “rodar Estiu i que arribessis a la meva vida és de les millors coses que m’han passat a la vida” va dir-li a Carla Simón. Un total de tres premis que arrodoneixen una de les revelacions de la temporada.

Si atenem al total de premis, la cinta més reeixida de la nit va ser la basca Handia que es va emportar un total de 10 premis en una nit on el cinema espanyol va mostrar totes les seves possibilitats idiomàtiques.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta