El guardó contempla la posada en escena del text.

Dilluns es va donar a conèixer el renovat Premi Frederic Roda de dramatúrgia que va recaure en l’obra Lamarr: natura morta, del dramaturg Carles Batlle. El guardó, dotat amb 8.000 euros, comporta l’edició del text i, com a novetat, es preveu posar en marxa una producció escènica de la peça que s’estrenarà a la xarxa de teatres municipals de la Diputació de Barcelona.

El jurat ha destacat la posada en escena “innovadora” de la peça, inspirada en la inventora i actriu Hedy Lamarr, així com la “qualitat narrativa de l’obra, de gran interès pel seu ritme dramàtic”. Batlle és dramaturg, traductor, novel·lista i professor de Teoria i Literatura dramàtiques a l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Convocat per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el jurat va tenir representants d’onze espais escènics que han escollit l’obra guanyadora entre sis finalistes.

El Frederic Roda s’ha transformat enguany en una nova proposta desvinculada de la Nit de Santa Llúcia, que aposta pel sentit últim de portar l’obra a l’escenari, que es veurà a través dels onze teatres situats en municipis de la província de Barcelona de més de 50.000 habitants o capitals de comarca de més de 15.000. L’obra guanyadora, per tant, pujarà a escena, segons els organitzadors del premi, al llarg de 2019.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta