Els guardons els entrega la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

El 2003 van néixer els premis Arlequí per reconèixer la dedicació de totes les persones i institucions que reballen en la difusió dels elencs amateurs. Dilluns, la seva edició de 2017 va premiar Clara Segura com a part del reconeixent d’una actriu que comença a formar-se al grup Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat. Com una de les grans actriu de la nostra escena, Segura continua reivindicant la feina feta pels grups amateurs.

Entregats per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC), els Arlequí tracten d’evitar les dinàmiques competitives que afecten altres certàmens. Seguint aquesta filosofia, són les mateixes associacions federades les encarregades de presentar les candidatures que opten als reconeixements.

Altres guardonats van ser l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, còmplice en l’organització de la Mostra de Teatre Juvenil de Catalunya, o Antoni Pardo Buch en la categoria de Persona, un home –en paraules del jurat—completament compromès amb “la filosofia que representa el teatre amateur”, ànima del grup artístic Carles Xena d’Arenys de Mar.

Reconeixement també per a dos grups que aquesta temporada s’han convertit en centenaris, per una banda la Sala Cabanyes de Mataró i l’Elenc Artístic Arbocenc de l’Arboç. La Menció Especial dels Arlequí ha sigut per a Ràdio Gràcia, que acull nombrosos programes que han donat difusió a la feina dels grups amateurs.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta