Foto de família amb tots els premiats de la V edició dels premis Zirkòlika de Circ.

La companyia Circ Pistolet es fa amb els 14.000 euros del Premi BBVA.

El circ català va viure dimarts la seva gran festa anual gràcies a la Nit de Circ, un esdeveniment que organitza la revista de difusió de les arts circenses Zirkòlica que té la doble funció d’espectacle aglutinador del treball dels artistes destacats del moment i, alhora, entrega de premis per als muntatges més eminents de la temporada.

Entre les novetats d’aquesta cinquena edició dels guardons cal destacar la primera convocatòria del Premi BBVA de circ valorat en 14.000 euros i una gira per quatre municipis catalans que va anar a parar a l’espectacle Incert de la companyia Circ Pistolet. L’espectacle d’acrobàcies i equilibris també va guanyar el premi a la millor direcció per als creadors Anne Morin i Martí Salvat.

Els altres premiats de la nit van ser el Col·lectiu La Persiana, que va guanyar dos premis més per Violeta (millor espectacle de circ de carrer i millor música original), Circ Cric (millor espectacle de circ de carpa per Bemoll Sostingut), Juana Beltrán (millor número de circ), Hotel Iocandi (millor companyia novell), La Crica (millor iniciativa per a la projecció del circ), Chicken Legz d’Animal Religion (millor posada en escena) i l’homenatge al desaparegut pallaso Monti, Rhum (millor espectacle de pallassos).

Durant la gala, celebrada a la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona, van deixar-se notar algunes mostres de rebuig a la llei que prepara el Parlament per prohibir la utilització d’animals als espectacles de circ. De fet, van ser els animals el fil conductor de l’espectacle que va precedir l’entrega de premis, dirigit per Xavier Erra, que va comptar amb les actuacions de les acròbates Kimberley i Jillian Raluy (icaris), Kiku Mistu i el seu burro català Platero (poesia), Odoroff (màgia), Fakir Kirman (faquirisme i foc), Golden Star (banquina), Leandre i companyia la Tal (pallassos), Joel Martí (equilibrisme) i el grup musical Sakapatú.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura és fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta