La 21a edició del Premi BBVA de Teatre ha dilatat el termini de la convocatòria del 2021 perquè les companyies que no han pogut representar les seves obres a causa de la pandèmia disposin de més temps per presentar-se al guardó. La inscripció de projectes romandrà oberta fins al 15 de gener.

Al febrer s’anunciarà la selecció dels quatre espectacles finalistes que es representaran durant els mesos d’abril i maig a diferents teatres de Catalunya. La gala tindrà lloc al juny a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donaran a conèixer els premiats.

El Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros, exempts d’impostos, que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, entre les quals el Festival Temporada Alta. Les tres obres finalistes (no la guanyadora) percebran 1.500 euros de premi. A més, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció.

El jurat de la 21a edició està format per l’actriu, Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

El guardó, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport del BBVA, té per objectiu donar suport a les creacions teatrals per tal d’incentivar la creativitat i l’ofici teatral, així com vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

L’últim guanyador –Accions de resistència, de la Cia. Susanna Barranco– començarà la gira el diumenge 6 de desembre dins el Temporada Alta 2020.

‘Accions de resistència’, de la Cia. Susanna Barranco (Premi BBVA 2020)

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta