Foto de grup de l’acte de presentació de finalistes a la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

S’anuncien els sis finalistes al premi teatral millor dotat de Catalunya.

En aquests temps d’estretors econòmiques per a les companyies teatrals resulta encara més llaminer un premi valorat en més de 16.000 euros destinats a una gira per l’àmbit català. Per això, en mig de l’expectació, ahir es van fer públics els finalistes al Premi BBVA de Teatre 2015. Sis són els muntatges escollits: Nadia, de l’afganesa Nadia Ghulam i La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de la Sala Atrium; M.A.R.I.L.U.L.A, amb Mònica Glaenzel, de la Lula Produccions; MedeaMaterialMedea, d’Artmagnètic presentada dins el Festival Vaca; La Caputxeta Gal·làctica, d’Insectotròpics; i Locus Amoenus, d’Atresbandes.

El jurat ha estat format en aquesta edició pels actors Amàlia Sancho, Pep Pla i Pep Ferrer, el programador, Ramon Ferrer, i l’actor i director del Premi, Joan Roura, que han escollit aquests treballs entre 84 propostes teatrals presentades a concurs.

El guanyador definitiu s’anunciarà el proper 4 de maig en una gala que tindrà lloc a l’Atlàntida de Vic. A la festa no només es donarà a conèixer el nom de l’espectacle guanyador, també s’escollirà el millor actor i actriu de l’edició, un guardó que entregaran Àlex Casanovas i Jordi Boixaderas en qualitat de president i vicepresident de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

El Premi BBVA de Teatre va néixer l’any 2001 vinculat a Caixa Manlleu i orientat a les companyies de teatre amateur. Amb el temps, el guardó es va obrir als espectacles professionals i va canviar de patrocinador. L’obra guanyadora realitzarà una gira de 4 bolos en tres escenaris de la xarxa de Teatres Amics i el CAET de Terrassa.

Novetats 2015
Entre les novetats de l’edició figura l’obertura de les exhibicions de les obres finalistes a diferents parts de la geografia catalana, i no només a Osona com es venia fent fins ara. Les actuacions tindran lloc els caps de setmana del mes d’abril al Teatre Principal de Valls (Nadia), Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols (Confidències a Al·là), Teatre Ateneu de Tàrrega (MedeaMaterialMedea), l’Espai Rusiñol de Manlleu (M.A.R.I.L.U.L.A), l’Auditori Teatre de Calldetenes (La Caputxeta Galàctica) i el Teatre Municipal de Berga (Locus Amoenus).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta