Foto: Pep Herrero.Francesc Casadesús.

El director del Mercat de les Flors rep la distinció junt amb un total de 25 guardonats més.

El Ministeri de Cultura ha fet públiques les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2015 i entre els 25 premiat figura Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors. El guardó s’entrega per haver destacat al camp de la creació artística i cultural o haver promogut i ofert servei al desenvolupament i la difusió de l’art i la cultura o a la conservació del patrimoni artístic.

Casadesús (Esquirol, 1964) dirigeix el Mercat de les Flors des de 2006, un període on l’equipament s’ha consolidat com un referent de la  dansa contemporània i les arts del moviment, amb una especial atenció al suport a creadors locals i treballant  la vinculació de la dansa i l’entorn social.

Casadesús també és president de la xarxa europea de Cases de Dansa (EDN), entitat que promou la dansa contemporània i els seus artistes, fent-ne difusió en l’àmbit internacional i aportant estructures. Anteriorment, havia estat director de comunicació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), gerent de l’Institut de Cultura de Vic i productor de diferents espectacles.

Entre altres distincions, Casadesús va obtenir el 2008 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, i el 2014 el Ministeri de Cultura francès el va nomenar ‘Chevalier des Arts et des Lettres’.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta