I el seu somni s’ha fet realitat. El dramaturg i director Josep Maria Miró ha guanyat per tercera vegada el Premi Born de Teatre que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella. Després d’haver obtingut el guardó el 2009 amb La dona que perdia tots els avions i el 2011 amb El Principi d’Arquimedes, aquest 2020 s’ha fet amb la desitjada “tripleta” per El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc. I no només això. Ha rebut el reconeixement on volia: al Teatre des Born de Menorca, just l’endemà que l’espai tornés a aixecar el teló superats 14 anys d’inactivitat.

En les 45 edicions del Premi Born, Josep Maria Miró és el primer autor que l’ha aconseguit en tres ocasions i ho ha fet un any en què la convocatòria ha assolit una xifra rècord, amb 571 obres a concurs. Excepcionalment, a causa del Coronavirus, s’han pogut presentar també electrònicament.

Escrita en plena pandèmia, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc és un monòleg a set veus sobre la bellesa i planteja tot un repte a l’intèrpret que li doni vida. El jurat ha estat integrat per Denise Duncan, Laurent Gallardo, Juan Vicente Martínez, Laura Pons i Josep Solervicens i ha destacat l’obra tant per l’efecte hipnòtic capaç de crear imatges des del principi com per la declaració d’amor que fa a la vulnerabilitat de la bellesa.

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Miró és un autor prolífic amb més d’una desena d’obres pròpies amb títols com Cúbit (2016), Olvidémonos de ser turistas (2017) i L’habitació blanca (2020) i de signar altres dramatúrgies i adaptacions teatrals. Els seus textos s’han traduït a més de 20 llengües i representat en més de 30 països.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta