Foto: Maider Mendoza

Reconeixement pel seu paper a ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’.

Dilluns va tenir lloc, a l’Institut del Teatre de Barcelona, l’acte de lliurament del 43è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, temporada 2016/2017, consistent en un anell d’or personalitzat i la descoberta de la placa dedicada a Xirgu a La Ronda de les Actrius de la plaça que porta el seu nom.

El jurat, format per una vintena membres de diferents grups de teatre amateur de Catalunya, va considerar que l’actriu mereixedora del guardó enguany era Mercè Sampietro, per la seva interpretació en l’obra La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda, estrenada al TNC amb direcció d’escena de Sergi Belbel.

Impulsat per la Penya Carlos Lemos al seu inici, el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu s’atorga anualment des de 1973 per destacar l’actuació femenina més rellevant de la temporada teatral. Actualment, l’atorga l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i  la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta