El jurat reconeix el servei a “la poesia” i a “l’essència de l’escriptura dramàtica”.

L’actriu Núria Espert ha estat guardonada amb el Premi Princesa d’Astúries de les Arts com a representant de “la recuperació i la continuïtat de la gran tradició del teatre espanyol, tant en llengua castellana com en llengua catalana”, segons el veredicte del jurat conegut dimecres.

L’acta reconeix igualment que Espert ha projectat interncaionalment la literatura i la creació teatral hispànica, clàssica i contemporània, al llarg d’una carrera dilatada i rica que la ha conduït al triomf en escenaris d’arreu del món. El seu teatre, per últim, “es caracteritza per la fidelitat als ideals i aspiracions de l’humanisme i ha estat sempre al servei de la poesia i de l’essència de l’escriptura dramàtica”.

L’actriu, només conèixer que ha estat guanyadora ha manifestat estar “molt emocionada i enormement feliç amb el premi, sobretot pel que implica de reconeixement al teatre. Crec que sempre ha estat menyspreat en aquests guardons. En aquest sentit, se li està fent justícia”, segons declaracions recollides per El País.

Els Premis Princesa d’Astúries reconeixen la feina científica, tècnica, cultural, social i humanitària de persones i institucions. Té una dotació econòmica de 50.000 euros, més un diploma i una escultura de Joan Miró.

El jurat del premi ha estat presidit per José Lladó y Fernández-Urrutia i integrat per  Bárbara Allende Gil de Biedma, José Luis Cienfuegos Marcello, Marzio Conti, Carlos Fitz-James Stuart Martínez de Irujo, duque de Alba, Josep María Flotats i Picas, Carmen Giménez Martín, Catalina Luca de Tena y García-Conde, Hans Meinke Paege, Elena Ochoa Foster, Alfredo Pérez de Armiñán y de la Serna, Sandra Rotondo Urcola, Benedetta Tagliabue, Patricia Urquiola Hidalgo, Carlos Urroz Arancibia, Miguel Zugaza Miranda i José Antonio Caicoya Cores (secretari).

Aprofitem l’ocasió per recuperar l’entrevista a Núria Espert publicada fa pocs mesos a Entreacte

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta