© david ruano

La 52ª edició dels premis Crítica Serra d’Or ha tingut lloc el dimecres 2 de maig a l’Espai Endesa de Barcelona. 

Un tret al cap, de Pau Miró s’ha endut el guardó al millor text de teatre català, Medusa d’Aleix Fauró i Isis Martín (La Virgueria) el de millor espectacle teatral i el Perra de Nadie de Marta Carrasco ha guanyat la distinció a l’aportació teatral més interessant. 

En l’entrega dels guardons, Miró ha explicat que va decidir escriure l’obra davant la dificultat “d’obtenir informació de qualitat i de confiança. Per la seva banda, els directors de Medusa, Aleix Fauró i Isis Martín, han destacat la deriva d’Europa cap a la ultradreta i s’han preguntat “com hem deixat que passi tot això?”. 

La resta de guardonats han estat: Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents, de J.L Badal (premi Crítica Serra d’Or de novel·la), Mercè Ibarz (assaig), Adrià Pujol Cruells (traducció), I aquí dins, qui hi ha? de Mar Benegas i Sandra Navarro i Una bala per al record de Maite Carranza (literatura infantil i juvenil), Víctor Medina (Coneixements infantil i juvenil), l’obra Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració de l’Ajuntament durant el primer franquisme de Marc Gil (premi recerca d’humanitats), L’Atles dels ocells nidificants de Barcelona (premi recerca d’altres ciències) i L’ambassadeur de la République des Lettres, de Julien Lanes Marsall ha obtingut el premi de catalanística. 

Els premis no tenen dotació econòmica. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta