Quim Girón, Solfasirc i l’escola Saltimbanqui, també entre els guanyadors.

L’espectacle Paradís Pintat, de la pallassa Pepa Plana, ha guanyat el premi Zirkòlika al Millor Espectacle de Circ de Sala o Carpa del 2017 en la gala d’entrega que va tenir lloc dimecres al vespre a la Carpa del Circ Raluy instal·lada al Port Vell de Barcelona. L’espectacle, estrenat durant el Festival Grec 2016 i dirigit per Ferruccio Cainero, aborda el drama de les migracions i és una crida a no quedar-se quiet davant de cap injustícia.

Els premis Zirkòlika són els guardons de circ més importants de Catalunya, entregats per la revista del mateix nom des de fa vuit anys. Entre els reconeixements també va destacar el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, dotat amb 20.000 euros, que ha recaigut en l’espectacle El Dékoncert de la companyia Solfasirc (Biel Rosselló i Antoine Dagallier). El jurat ha destacat la incansable recerca i la recerca d’un llenguatge que fusiona de manera sorprenent els malabars amb la música.

La resta de guanyadors són Circ Pistolet per Quan no tocàvem de peus a terra (millor espectacle de carrer), Andreu Casadellà (millor artista emergent), l’espectacle Fang de Quim Girón (premi especial), el malabarista Emiliano Sánchez Alessi (millor número de circ), Todozancos per Bangaluru (premi de votació popular) i l’escola Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú (millor iniciativa per a la projecció del circ).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta