Nominats dels Premi BBVA de Teatre 2016.

L’edició 2016 del Premi BBVA de Teatre ja té finalistes i calendari d’exhibicions.

Els sis nominats són Els mots i la cosa, de Jean-Claude Carriere (Variacions Enigmàtiques); Psicosi de les 4.48, de Sarah Kane (The Three Keatons); A la burgesa, de Dani Campos i David Pintó (Cia. Think Big); Le Rois Fainéants, de Joan Cusó (Cia. Cocotte); El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder (Cia. La Ruta 40), i Himmelweg (Camino del cielo), de Juan Mayorga (Sala Atrium).

Les obres finalistes es podran veure en diferents teatres catalans els quatre caps de setmana d’abril, pas previ a l’elecció de l’espectacle guanyador. Obrirà el calendari de funcions Els mots i la cosa (Teatre Principal de Valls, 1 d’abril), al qual seguiran Psicosis de les 4.48 (Teatre de Salt, 8 d’abril), A la burgesa (Teatre Ateneu de Tàrrega, 15 d’abril), Le Rois Fainéants (Auditori Teatre de Calldetenes, 16 d’abril), El llarg dinar de Nadal (Espai Rusiñol de Manlleu, 17 d’abril) i Himmelweg (Camino del cielo) (Teatre del Foment de Martorell, 24 d’abril).

La present edició del Premi BBVA té com a novetat destacada l’augment de la dotació econòmica al muntatge guardonat, 20.000 euros, que es destinaran a sufragar una gira per tot Catalunya, el Festival Temporada Alta inclòs. Enguany, el Premi BBVA de Teatre ha batut tots els rècords de participació, amb un total de 116 obres presentades a concurs. L’espectacle guanyador i els premis als millors intèrprets, concedits per l’AADPC, es lliuraran en una gala que tindrà lloc al teatre L’Atlàntida de Vic el proper mes de maig.

El Premi BBVA és un projecte sociocultural i artístic iniciat l’any 2001 per l’antiga Obra Social de Caixa Manlleu per donar supor t a la creació teatral de grups i entitats catalanes sense ànim de lucre. Actualment, el Premi BBVA de Teatre aposta per la qualitat, la professionalitat i el risc escènic, i per la difusió de la creació més emergent als escenaris catalans.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta