Premis Nacionals de Cultura: Josep Maixenchs. Si Hermann Bonnín va rebre el Premi Nacional de Cultura concedit pel CoNCA per la seva aportació al teatre català, Josep Maixenchs, director de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’ESCAC, va ser guardonat “per la rellevància de la tasca educativa en un centre que, des de 1993, ha format el talent de noves generacions de professionals d’alt nivell pel que fa a la creació i la tècnica que configuren l’excel·lència de la indústria audiovisual catalana”.

Els escriptors Eduardo Mendoza i Imma Monsó i el filòsof i escriptor Josep Ramoneda són d’altres guardonats pel CoNCA en l’edició dels Premis Nacionals de Cultura 2013.

Albert Serra, premi a Locarno

El jurat del 66è Festival Internacional de Cinema de Locarno va concedir el seu màxim guardó, el Lleopard d’Or, a Albert Serra per la pel·lícula Història de la meva mort, una producció d’Andergraun Films que imagina els últims moments de la vida de Giacomo Casanova, quan el famós galant, que viu reclòs en un castell suís, coneix Dràcula i descobreix una nova dimensió de la vida i la mort, del plaer i del poder etern.

Història de la meva mort està interpretada per Vicenç Altaió, Lluís Serrat, Noèlia Rodenas, Clara Visa, Montse Triola, Eliseu Huertas, Mike Landscape, Lluís Carbó, Clàudia Robert i Xavier Pau.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta