© Ruano FotografiaJ.A Bayona, millor direcció i pel·lícula en llengua no catalana per ‘Un monstre em ve a veure.

‘La Propera pell’, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, guanya com a Millor Pel·lícula.

La pel·lícula Un monstre em ve a veure ha estat la gran triomfadora de la IX gala dels Premis Gaudí del cinema català, que va tenir lloc diumenge a l’auditori del Fòrum de Barcelona. La cinta de Juan Antonio Bayona ha aconseguit vuit de les onze estatuetes a què aspirava.

A més dels premis a millor direcció i millor pel·lícula en llengua no catalana, la pel·lícula de Bayona ha guanyat els guardons en àrees tècniques com a millor direcció de producció, muntatge, fotografia, efectes visuals, direcció artística i so.

La pel·lícula que comptava amb més nominacions, La Propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campos, amb un total de 14, no surt de la vetllada com derrotada, ja que es va fer amb el màxim guardó, el Gaudí a la millor pel·lícula en llengua catalana, el de millor actriu protagonista, per Emma Suárez, i el de millor guió, signat per tots dos cineastes al costat de Fran Araújo.

100 metres, basat en l’experiència real de superació de Ramon Arroyo, al qual diagnostiquen esclerosi múltiple, també tenia 11 nominacions, i al final ha aconseguit dos estatuetes, les dues de millor actuació secundària, per Alexandra Jiménez i Karra Elejalde.

Per la seva banda, La mort de Louis XIV, d’Albert Serra, que partia amb set nominacions, ha aconseguit dos Gaudí: millor vestuari i millor maquillatge i perruqueria, dos guardons tècnics d’un premis que no s’han bolcat en el cinema català més avantguardista.

Amb un decorat d’inspiració cinematogràfica, la gala, dirigida per Lluís Danés, la gala ha comptat amb la vis còmica de Bruno Oro, el presentador, amb un guió ple de gags sobre la situació del cinema català i algunes referències a l’actualitat política.

El moment més emotiu de la gala s’ha produït durant el discurs del Gaudí d’honor a Josep Maria Pou, que ha reclamat “treball, condicions dignes per exercir la professió i no caure en la complaença”.

El moment més reivindicatiu de la gala ha estat el premi a Alcaldesa, millor documental, que ha dedicat el guardó a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i a la pròpia Ada Colau, protagonista d’aquesta història.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta