Si us interessen les dramatúrgies experimentals, el talent emergent  i les propostes diferents i arriscades, reserveu dates: del 30 de setembre al 3 d’octubre torna el Festival Terrassa Noves Tendències. Aquí teniu els sis punts que n’heu de saber per gaudir-lo al màxim.

  1. Una edició florida

El TNT arriba ja a la seva 14a edició, la segona que dirigeix Marion Betriu. Enguany, el festival agafa els fongs com a imatge central i es proposa florir “convertint el podrit en fertilitzant per a altres espècies”, reivindicant així la necessitat de canviar la perspectiva a través de les arts vives. En total es podran veure 22 espectacles, la meitat dels quals estrenes sorgides de programes de residències i coproduccions.

“Aquellas que no deben morir” de Las Huecas

  1. Suport a la creació

Durant el festival es podran veure les sis peces que han format part del Programa d’Acompanyament a Artistes Residents 2020-2021. Amb llenguatges molt diferents, les creacions de Las Huecas, Urati Laboratori, VértebroBárbara Bañuelos, Amalia Fernández i Aurora Bauzà i Pere Jou tractaran temes plenament vigents com la bogeria contemporània, l’autoexplotació, la sostenibilitat, la gestió privada de la mort o el cos migrant en relació amb el cos virtual.

  1. Risc i diversitat

L’experimentació sempre ha estat una de les característiques bàsiques del festival. Enguany, alguns dels espectacles més arriscats vindran de la mà de María Jérez i Edurne Rubio, que portaran els fenòmens naturals a la sala de teatre, d’El Conde de Torrefiel amb un exercici escènic per a un espectador, i del col·lectiu Los detectives que investiga amb el cinema i el plaer dels cossos. D’altra banda, les tres nits del festival acabaran amb tres propostes musicals transdisciplinàries de Glòria RiberaLos Voluble i Mercedes Peón.

“Se respira en el jardín como en un bosque” de El Conde de Torrefiel © Iñaki Alvarez

  1. La connexió amb Terrassa

Un dels objectius del festival és teixir arrels amb el públic i les iniciatives locals. En aquest sentit, alguns dels muntatges comptaran amb la col·laboració de diferents col·lectius de la ciutat, com el grup de biòlogues que han participat en la nova obra de Xesca Salvà i Marc Villanueva i les criatures que posen el cos i el joc a la creació de Ça Marche. A més, el festival  també inicia una expansió de la programació cap als districtes, amb actuacions de Quim Bigas i Anto Rodríguez. I continuen també les aliances amb joves artistes emergents de la ciutat, aquest any en col·laboració amb la Comunitat de Creació Artística el Corralito que presenta tres peces seleccionades a través d’una convocatòria pública.

  1. Per als més petits

La secció TNT KIDS estarà formada per tres propostes de nous formats que potencien l’espectador actiu i fugen de la infantilització. Així, Condegalí presentarà un taller-peça que reivindica el tacte com eina de coneixement, el Colectivo Desplegándose un espectacle dirigit a nadons i Xesca Salvà adaptarà la seva peça Cases per a nenes i nens d’entre 10 i 14 anys.

“Cases (xKIDS)” de Xesca Salvà

  1. Mirant endavant

L’ 1 d’octubre es farà l’habitual jornada per a professionals on, entre altres coses, es presentaran els sis projectes seleccionats per al programa d’acompanyament d’artistes de la temporada 21-22. L’oportunitat recaurà en les companyies Serrucho, Monte Isla, Matías Daporta, Carlota Grau, El Pollo Campero, Comidas para llevar i Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta