Els Premis de la Crítica tindran lloc el proper 25 de març al Teatre Poliorama de Barcelona

Com serà la gala? La nit començarà amb una actuació de Las Glorias Cabareteras, una parella de vedets iconoclastes que ha fet de la crítica al món teatral català el seu tret d’identitat, i que utilitza les boes i els lluentons per repartir a tort i a dret: ningú, ni tan sols el públic, escapa als seus dards i comentaris sarcàstics.El seu és un humor càustic, punyent, un humor molt saludable i d’agrair en una societat que, cada cop més, imposa llenguatges i actituds políticament correctes i silencia les veus discordants.

El Premi Gonzalo Pérez de Olaguer: Recau en aquesta edició en Arola Editors, editorial que ha mantingut durant vint anys, de manera militant, la voluntat de publicar textos teatrals d’autoria catalana contemporània, a més d’obres fonamentals de la dramatúrgia catalana dels darrers cent anys, Amb aquest premi, el jurat ret un cop més tribut a les empreses culturals que vinculen el llibre i el teatre, com va succeir l’any 2014, quan el premi honorífic va ser per a la llibreria Millà.

Pel que fa al premi especial, enguany no només vol reconèixer un gran artista amb un segell únic, sinó que també vol destacar la seva rellevant aportació a una ciutat que durant un temps es va emmirallar amb orgull en la seva imatge de llibertat i transgressió. Ángel Pavlovsky, Premi especial del jurat de teatre dels XXI Premis de la Crítica, va ser-ne la seva ambaixadora més intel·ligent i elegant.

El Premi a la Sala: és per a la Sala Atrium, per introduir una decidida perspectiva de gènere a una programació que aposta per donar suport a creadores i a companyies joves amb iniciatives com el DespertaLab, projecte compartit amb la Nau Ivanow.

Qui presentarà la gala? Com cada any, la presentaran els periodistes Toni Puntí i Anna Pérez Pagès i ha estat organitzada per Recomana, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de Teatre Poliorama, Mercat de les Flors, Institut del Teatre, ACN, Teatralnet, Núvol, TR3SC, Teatre Barcelona, Comèdia, Muma, Plataforma Arts de Carrer, TTP, i APdC. I forma part dels actes del Dia Mundial del Teatre, organitzats per Adetca, AADPC, Teatre Públics i Ciatre.

Qui són els nominats? Dues produccions del Teatre Nacional de Catalunya, La importància de ser Frank i Els Jocs Florals de Canprosa, són les que més nominacions han obtingut als XXI Premis de la Crítica d’Arts escèniques: totes dues són finalistes en sis categories. Les segueixen de prop, amb cinc nominacions, una tercera producció del TNC, Temps salvatge, i Una gossa en un descampat, de la Sala Beckett i el Grec 2018; i amb quatre, Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29, i La jaula de las locas, de Nostromo Live.

Aquí teniu la llista sencera.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta