Annabel Castan i Albert Salazar guanyen en les categories  d’interpretació

Ja tenim el veredicte. El premi de teatre més ben dotat de Catalunya ha anat a parar a l’espectacle Laika de la companyia Xirriquiteula, dirigit per Enric Ases. El veredicte es fa fer públic ahir en el transcurs d’una gala celebrada al Teatre l’Atlàntida de Vic.

Els 20.000 euros del premi serviran a la companyia –integrada per Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó– portar l’espectacle per una gira per tot Catalunya que inclou el Festival Temporada Alta.

El jurat, format enguany per Laura Iglesias, Marta Crespi, Pep Planas, Sergi Pompermayer i Joan Roura, ha volgut destacar “un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia en un engranatge perfecte, amb un elenc en estat de gràcia i entrega permanent”. Per aquesta 19a edició del premi s’ha triat entre 66 propostes teatrals rebudes de companyies d’arreu del territori.

En l’apartat d’interpretació els guanyadors han estat Annabel Castan, protagonista de l’espectacle Othello de la companyia Les Antonietes, i Albert Salazar, protagonista de la peça A.K.A., ha rebut el premi al millor actor. La vicepresidenta de l’AADPC, Rosa Andreu, i el secretari de Cultura de l’entitat, Carlos Briones, van entregar els premis al millor actor i actriu dels espectacles finalistes.

Altres guardonats han estat l’associació ImpactaT per la seva tasca comunitària i la seva difusió del teatre social i teatre de l’Oprimit i Anton Font, premiat per la seva trajectòria com a actor, mim i pedagog teatral, més d’haver estat fundador la primera escola escènica de Barcelona.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta