Els que han llegit el guió ho tenen clar: Incisiva, crua i surrealista. Així és (o serà) 7 raons per fugir, la pel·lícula que preparen Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras que s’estrenarà a la tardor. Una comèdia de terror negre composta de set històries que retraten i critiquen tots els pilars de la nostra societat judeocristiana: la família, la propietat, l’ordre, la solidaritat, el treball, el progrés i el compromís. Una òpera prima que va directa a la jugular.

L’origen? Interior. Família, un curtmetratge basat en una de les històries de Contra la democràcia, una de les peces de la trilogia Contra que el dramaturg Esteve Soler ha exportat per tot el món. Aquell curt, fet amb pocs dies i recursos, va resultar ser com la cervesa –allà on anava, triomfava–: Cannes, Sitges, Londres, Amsterdam, Màlaga. Això va ser el 2014. Tres anys després i empesos per l’èxit i una cinefília irreparable, Soler, Quinto i Torras decidien rodar 7 raons per fugir. Una producció de Producciones del Interior AIE, en producció associada amb Compacto i No Hay Banda, amb la participació de TV3.

 

Grans actors com Borja Espinosa, Emma Suárez, Francesc Orella, Aina Clotet, Àlex Brendemühl, Pol López, Ramon Fontserè i Vicky Peña

Soler s’encarregaria del guió i la direcció d’actors, Quinto de la planificació i Torras de la producció. El rodatge va tenir lloc a Manresa, Terrassa i Berga entre els mesos d’octubre i novembre del 2017. No disposaven d’un gran pressupost però volien fer-ho bé i no renunciar a un gran repartiment. La solució: anar per feina, reduir el rodatge de cada història a dos o tres dies com a molt i contractar grans actors com Borja Espinosa, Emma Suárez, Francesc Orella, Aina Clotet, Àlex Brendemühl, Pol López, Ramon Fontserè i Vicky Peña, entre d’altres. Posar tota la carn a la graella. I ara, què? Està en fase de postproducció i per veure-la no haurem d’esperar gaire: novembre de 2018. Comença el compte enrere.

7 raons per fugir

7 raons per fugir

Què et va fer dir que sí? Francesc Orella respon ràpidament i clar: “Són històries transgressores que parlen de situacions i temàtiques que ens afecten” i afegeix que la pel·lícula és “com un quadre expressionista”. Orella era un dels protagonistes d’Interior. Família i ara ha tornat a posar-se en la pell d’aquest pare que, vint anys més tard, decideix que vol matar el seu fill. “Hi ha un contrast molt divertit entre el que es fa i el que es diu” conclou.

“El guió em va fer molta gràcia” confessa Borja Espinosa, un altre dels protagonistes de la pel·lícula. Tenia clar que volia formar-ne part per la forta crítica social i la barreja d’humor surrealista. “Tots els personatges estan moguts per una estranya manera de fer que a vegades va en contra de la situació, no va ser fàcil trobar el punt exacte d’ironia en la interpretació”.

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta