Imatge del film ‘Un jour Pina a demandé’

La Mostra de Films de Dones organitza projeccions gratuïtes fins a juliol.

Reivindicar el paper de la dona en la indústria del cinema i, alhora, impulsar la feina de realitzadores, guionistes, productores, operadores de càmera i altres professionals del sector. Amb aquest objectiu va néixer la Mostra Internacional de Films de Dones, que arriba a la seva edició número 24 convertida en un dels festivals audiovisuals de referència a Barcelona.

Tot i que la Mostra Internacional de Films de Dones té programació quasi durant tot l’any, és entre els mesos de juny i juliol que el seu programa organitza les projeccions gratuïtes a l’aire lliure que són una de les activitats més concorregudes de tot el festival.

La secció Cinema Fora de Lloc, que així es titula, comença el proper dia 7 de juny amb Ben animades, amb un programa de curtmetratges d’animació de Janet Perlman a la Plaça de la Virreina. La plaça Salvodor Seguí acollirà el pròxim 12 de juny la projecció d’Un jour Pina a demandé, de Chantal Akerman, mentre que el 16 de juny serà el torn del curtmetratges amb una sessió de peces de diferents autores a la Plaça Sant Pere. Finalment, el 7 de juliol les projeccions a l’aire lliure conclouran amb una sessió doble amb Atma i de Carla Subirana i del film col·lectiu Les amigues de l’Àgata també a la plaça de Sant Pere.

Per altra banda, recordar que també la Filmoteca acull aquests mesos diverses projeccions de la Mostra, amb una triple pota que agrupa les projeccions sota diferents eixos: Dones en lluita, sobre l’activisme a favor del reconeixement de la llibertat femenina en totes les seves expressions; sessió Panorama relacionada amb el paper de la llengua materna en la construcció de les identitats en un món globalitzat; i, finalment, un cicle dedicat a la directora Chantal Akerman.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta