Estrenades o a punt d’estrenar. Us presentem tres sèries i dues pel·lícules per assaborir les neules i els torrons sense moure-us de la butaca.

Les sèries

‘Euphoria’

HBO, capítol especial

La segona temporada trigarà encara mesos a estrenar-se. Mentrestant, arriba el primer dels dos capítols especials que faran de pont entre l’èxit ja disponible i la seva continuació. Des del 7 de desembre podem veure l’episodi nadalenc protagonitzat pels actors Zendaya (guanyadora de l’Emmy a Millor Actriu en Sèrie Dramàtica) i Colman Domingo. Els dos capítols han estat gravats durant el confinament amb totes les precaucions, amb una quantitat limitada de persones i en un ambient segur.

 

‘Dime quién soy’

Movistar +

Irene Escolar protagonitza l’adaptació de la novel·la de Julia Navarro. La història de l’Europa del segle xx a partir de l’experiència d’Amelia Garayoa, una dona que, moguda pels seus ideals, deixa tota la seva vida per lluitar a favor de la llibertat. A la sèrie, que s’ha estrenat el 4 de desembre, hi apareixen, entre d’altres, Oriol Pla, Pablo Derqui i els actors internacionals Pierre Kiwitt i Will Keen.

 

‘Bridgerton’

Netflix

La creadora de Grey’s Anatomy i Scandal, Shonda Rhimes, produeix una nova sèrie, aquest cop ambientada en la societat londinenca de principis del segle xıx. La sèrie, estrenada el dia de Nadal, se centra en vuit germans d’una família aristocràtica que es mouen en un món marcat per les dinàmiques de poder, el sexe, l’amor i la traïció. El director és Chris Van Dusen (guionista de Scandal), i Julie Andrews hi posa la veu de la narradora.

 

I als cinemes…

‘The father’, de Florian Zeller

El dramaturg Florian Zeller s’estrena al cinema adaptant la seva homònima obra de teatre. A la pantalla, Anthony Hopkins i Olivia Colman interpreten un pare que comença a perdre el cap per la demència i la seva filla, que intenta fer-se’n càrrec. A més de ser presentat a Sundance, el film va guanyar el premi del públic al passat Festival de San Sebastián. Ha arribat als cinemes el 25 de desembre.

 

‘Las mil y una’, de Clarisa Navas

Homosexualitat i adolescència en un barri humil de Corrientes, Argentina. La pel·lícula, que va inaugurar la Berlinale d’enguany, suposa el segon llarg de Navas després de Hay partido a las 3 (2017), sobre un equip femení de futbol. En aquesta ocasió la directora ens presenta la Iris, una jove de 17 anys que per primer cop se sent atreta per una altra noia. La seva relació tortuosa, així com les dels seus millors amics també homosexuals, posa en evidència l’ambient de marginalitat i violència en què viuen. Arriba a les sales espanyoles el 8 de gener.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta