La commemoració del tricentenari dels fets de 1714 surt de museus i sales de congressos per donar el salt a la pantalla gran. Entre els diversos projectes audiovisuals que tenen per escenari la Barcelona del segle XVIII, aquí us presentem Born, un llargmetratge de ficció inspirat en el llibre La ciutat del Born, d’Albert Garcia Espuche, historiador de referència quan es parla d’aquesta pàgina de les memòries de la ciutat.

Protagonitzen la pel·lícula un calderer, la seva germana i el ric amant de la jove, tres personatges que viuen al cor de la Barcelona assetjada, en un barri ferit de mort amb l’assalt de l’11 de setembre de 1714 i la repressió posterior.

Marc Martínez, Vicky Luengo, Josep Julién i Mercè Arànega encapçalen el repartiment d’un film dirigit per Claudio Zulian i produït per Acteon, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Televisió de Catalunya, la Fundació Noguera, la Fundació Obra Social “la Caixa”, el Museu de la Música i El Born Centre Cultural. El rodatge va començar a mitjan novembre: el barri del Born i les masies Castell Godmar i Can Miravitges, a Badalona, són les localitzacions del drama.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta