Arran de la polèmica que s’ha donat a l’espectacle del Teatre Lliure Àngels a Amèrica

Després que un col·lectiu de 13 actors i actrius negres fes públic un comunicat en forma de vídeo en què criticaven que a l’obra ‘Àngels a Amèrica’, que es pot veure al Teatre Lliure, un personatge que hauria de ser negre (Belize) l’interpreti un actor blanc (Quim Àvila), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha publicat un escrit en que considera “una llàstima” que no s’hagi aprofitat l’ocasió per les “diversitats del nostre col·lectiu”.

Passem a reproduir integre el comunicat de l’AADPC.

“Des de la Junta de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya creiem que cal respectar sempre la plena llibertat dels creadors. Tot i així trobem que és una llàstima que, quan sorgeixen oportunitats clares per incloure diversitats del nostre col·lectiu que, per les seves singularitats, tenen menys oportunitats d’exercir la nostra professió, no les tinguem prou en compte.

Com a Associació, volem encoratjar que aquesta pluralitat que tenim com a col·lectiu –però també com a societat-, es vegi representada en el nostre gremi. I a vegades, com passa en el cas de la paritat, no s’hi arribarà sense un esforç extra per part de tots per poder trencar uns hàbits massa arrelats, i sense una clara determinació en la defensa de les persones menys representades. Així, ens cal estar amatents i aprofitar bé quan apareixen les oportunitats que ens permeten posar en valor la diversitat, per avançar a la normalització del que és la nostra societat actual.”

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta