Tot esperant que es concreti una llei de mecenatge que incentivi la inversió de recursos privats en el món de la producció i la creació artístiques, moltes companyies i professionals busquen en les borses d’ajudes de les institucions públiques un suport econòmic, necessari per dur a terme els seus treballs. Al web de l’AADPC hi trobareu la relació de subvencions al dia; a la vostra maleta virtual, però ja podeu guardar les que us suggerim aquí.

 

www.llull.cat/catala/subvencions/subvencions.cfm

Entre les subvencions que atorga l’Institut Ramon Llull, les que poden interessar més als professionals de les arts escèniques són les orientades a afavorir i impulsar la presència exterior de la creació cultural catalana. Són ajudes per portar a terme actuacions de música, teatre, circ, dansa i arts visuals, durant lany de la convocatòria, i en són destinatàries les empreses, les associacions i altres persones jurídiques domiciliades a Catalunya, així com els col·lectius d’artistes sense personalitat jurídica per a projectes conjunts. El termini de presentació de sol·licituds es tanca el 30 de maig. 

 

www.fundaciojaumecasademont.cat

Beques per impulsar la producció i lexhibició de cultura popular catalana amb la finalitat de crear nous espectacles, moderns, actuals, atractius al públic, i capaços de crear sinergies amb altres formes de cultura com poden ser les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura, els museus, etc. Porten el nom de Jaume Casademont i Perafita, referent de la vida social, política i cultural a Girona i Bescanó, i són concedides per la fundació que vol dinamitzar el món de la cultura catalana, a través de l’organització de cursos o del foment de la creació artística.

 

www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament

Inevitablement, hem de parlar aquí dels ajuts concedits per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que tenen per finalitat contribuir a l’estabilitat i al desenvolupament de les empreses de teatre i circ de Catalunya, promovent la producció teatral de caràcter professional i fomentant la distribució, exhibició, difusió i consum de la producció teatral catalana. Les diferents línies de subvenció són consultables a mesura que es van publicant les convocatòries. L’espectre, d’altra banda, va des de les ajudes a muntatges concrets fins a les que poden optar empreses i entitats culturals per participar en fires i festivals.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta