Sobre la funció del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE)

Una eina interessant per a la gestió cultural i la internacionalització és el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), un òrgan dependent de l’Institut Català de les Empreses Culturals, que bé mereix un reconeixement.

L’SDE té entre els seus objectius principals contribuir a millorar la competitivitat i promoure les condicions favorables necessàries per innovar en la gestió. El valor afegit de l’SDE és la capacitat de donar respostes a mida a les necessitats dels sectors culturals i creatius del nostre país, mitjançant l’atenció directa i personalitzada.

L’SDE programa activitats de formació (tallers, seminaris, jornades, etc.) de l’àmbit de la internacionalització amb l’objectiu d’aportar coneixement i experiències sobre les millors solucions per a exportar productes, béns o serveis culturals als mercats estrangers. En aquest àmbit es posa un èmfasi especial en les qüestions relatives a la preparació de fires i mercats, al màrqueting internacional, a la preparació d’habilitats personals de presentació de projectes en altres llengües, al coneixement de la legislació pròpia de cada mercat, a la fiscalitat internacional, a les particularitats i la idiosincràsia a l’hora de fer negocis, a les accions i missions comercials a l’estranger, als tràmits duaners, etc.

Amb l’objectiu d’oferir a les empreses culturals suport durant el procés de consolidació com a empresa, l’SDE contribueix a millorar la competitivitat, la qual cosa ofereix unes condicions favorables per innovar en la gestió. En aquests darrers anys la proposta formativa ha crescut exponencialment amb més de cinquanta sessions anuals, una mitjana de més de dos mil participants i un ventall de ponents i conferenciants de primer ordre. Us recomano que visiteu el seu web i que us apunteu a les diverses activitats que tenen. Segur que us sorprendrà i us ajudarà en la vostra gestió cultural.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta