Imatge de l'aplicació Telegram per l'ordinador

Un seriós competidor de WhatsApp.

Gairebé tots tenim WhatsApp, un servei de missatgeria molt fàcil de fer servir, “gratuït”, que ens permet estar en contacte amb els amics i la família, i si estem lluny d’algú, la distància se’ns fa una mica menys feixuga. Ens permet enviar fotos, vídeos, missatges de veu i de text, però ara per ara no hi podem fer gaire cosa més. Bé, no podem amb el WhatsApp, però hi ha un altre sistema de missatgeria diferent i una mica més complet, el Telegram. Té més utilitats, més privacitat, més seguretat i més opcions per a l’usuari. I no tan sols això, és tan complet que amb aquest servei podreu ampliar la comunicació en línia com a empresa. Us interessa? Doncs deixeu-me que us expliqui breument què és Telegram i com treure’n profit.

Què és? Doncs un software que funciona com a servei de missatgeria instantània amb la peculiaritat que ofereix més prestacions que el seu contrincant.

És mol fàcil, només l’heu de descarregar: des de l’app us enviaran un codi al mòbil, podreu veure quins contactes té Telegram i ja podeu començar a tafanejar.

7 PUNTS A FAVOR DE TELEGRAM

1. Podem parlar amb qualsevol persona sense tenir-ne el telèfon i, com a Twitter, podem crear un usuari amb una simple @ i a la inversa, també es poden posar en contacte amb nosaltres sense que hàgim de donar el nostre número de mòbil. Si en una conversa de grup no voleu que algú en particular es perdi una informació, només hi heu de posar l’@ davant i el nom i Telegram farà que aquest missatge li aparegui ressaltat, igual que si algú ens menciona a nosaltres, també ens sortirà remarcat i així no ens perdrem cap detall.

2. Té l’opció d’un xat privat i l’opció d’esborrar les converses automàticament, podeu programar quan voleu que s’esborrin les converses; així doncs, tant les comunicacions empresarials com les personals són més segures.

3. Ens avisa quan algú fa una captura de pantalla de la nostra conversa.

4. Es pot fer servir des de l’ordinador i no haureu d’estar pendents del mòbil si no voleu.

5. Permet l’ús de hashtags. Sí, com a Twitter. I la funció és la mateixa, mitjançant la famosa # que caracteritza el hashtag, podreu crear un tema sobre el qual parlar en un grup o fer-ne cerca si algú ja l’ha creat.

6. Hi ha la possibilitat d’obrir un canal de conversa, però no un grup, una opció més que interessant per a les empreses, ja que el nombre de membres és il·limitat.

7. Es fan servir bots, que són programes senzills per poder jugar en línia, fer servir un traductor, etc.. O, si teniu traça, també permet a l’usuari crear els seus bots, en què el límit de creació de funcionalitats serà la vostra imaginació. Alguns bots curiosos: @ImageBot, on trobareu imatges i gifts; @Translator, una eina de traducció, i @PaqueBot o @Manybot, que serveixen per crear els vostres propis bots.

Què és exactament un canal?

És un megagrup il·limitat unidireccional, on l’administrador envia informació i l’usuari no pot respondre, la qual cosa evita el típic correu brossa que es crea en qualsevol de les altres plataformes de comunicació digital, i de passada també eviteu els trols i us assegureu que la informació que compartiu no ha estat manipulada per ningú que no sigueu vosaltres. En aquest canal podreu oferir un servei únic i exclusiu per als usuaris, com feia la sèrie El Ministerio del Tiempo, que llançava contingut especial només per als usuaris del seu canal de Telegram.

Què hi podeu compartir?

La seva capacitat és tan gran que ens permet vincular les principals xarxes socials i tota mena d’aplicacions mitjançant la integració de funcions:

– Arxius de Dropbox.

– Les entrades del blog, per exemple, si feu servir WordPress, i el contingut de la vostra pàgina web. I cada cop que publiqueu una nova entrada els usuaris la reben directament al seu dispositiu. Què hi guanyeu? Feu més ràpida i efectiva la vostra estratègia de comunicació i us assegureu que l’usuari està totalment informat de les vostres actualitzacions.

– Si teniu compte a Instagram també podreu compartir les vostres fotografies només amb un clic.

– Que voleu incorporar la música com a estratègia comunicativa? Cap problema, amb Telegram també podreu compartir les vostres llistes d’Spotify.

– Vau crear el canal de Youtube, tal com vam comentar en articles anteriors? Sí, doncs també podreu compartir vídeos de Youtube a Telegram amb els usuaris del vostre canal.

– I si us vau enamorar de Pinterest esteu de sort, perquè aquest servei de missatgeria també permet compartir els enllaços de la xarxa social més “cuqui” de l’estratosfera.

Algunes empreses que fan servir els canals de Telegram són: Chollos, que evidentment són ofertes; diaris informatius com eldiario.es; els companys de El Terrat, que també tenen el seu canal, i fins i tot alguns partits polítics com Podemos!

Us ha picat la curiositat i voleu més informació? Trobareu totes les respostes a la seva pàgina web, un lloc més que recomanable per navegar-hi una estona: web.telegram.org

I és que ja ho deia Doc a Regreso al futuro:

“- Pero Doc, ¿has construído una màquina del tiempo con un DeLorean?

– En mi opinión, si vas a hacer algo como esto, hazlo con estilo.”

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta