© Arxiu AADPC

Un any més, i ja en van cinc, el TNC convoca audicions per als socis de l’AADPC.

Aquesta iniciativa, auspiciada el 2011 per l’AADPC, ha permès que una vintena d’actors i directors hagin estat contractats pel Teatre Nacional de Catalunya, ja sigui com a intèrprets o com a ajudants de direcció. En aquest còmput no hi entren els que hi haurien accedit a través d’altres proves.

La importància d’aquesta iniciativa rau en el fet que fruit d’aquestes audicions convocades regularment (1 cop l’any), el TNC ha creat un arxiu amb “segell de qualitat l’AADPC” que consulten els directors que passen per l’esmentat teatre públic. La valoració dels responsables artístics del teatre no pot ser més positiva: destaquen la professionalitat i alt nivell artístic dels qui han fet aquestes proves.

Prop de 400 actors i actrius han passat per les audicions exclusives per a associats de l’AADPC. El format ha estat el mateix cada any: 20 minuts per persona, que lliurement podia fer servir per mostrar la seva proposta i amb temps per tornar a repetir amb les indicacions dels directors artístics.

Per a molts dels actors i actrius aquestes audicions aquesta experiència ha suposat l’oportunitat d’accedir per primera vegada al TNC, un teatre que per la seva naturalesa d’ens públic es pot permetre la producció d’obres amb un elenc extens. I aquí és on han arribat algunes de les contractacions que esmentavem anteriorment.

L’AADPC segueix amb la ferma determinació d’ampliar aquest acord a d’altres teatres (públics o privats); estigueu atents a les comunicacions, així com al web de l’AADPC, on es donarà tota la informació detallada de les noves convocatòries.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta