El Patronat de l’entitat aprova per majoria absoluta el nomenament

El patronat de la Fundació del Teatre Lliure ha triat Juan Carlos Martel (Barcelona, 1976) a través d’un concurs internacional, on s’hi van presentar un total d’onze candidatures, convocat després de la polèmica dimissió de Lluís Pasqual el passat mes de setembre. Martel, segons informa el Patronat del Lliure en un comunicat, ha estat escollit per majoria absoluta a proposta de la Junta de la Govern, que ha elegit un dels dos candidats seleccionats per la Comissió de valoració.

Segons la Comissió de valoració, formada per Ramon Gomis, Guillem – Jordi Graells, Marta Angelat, Cesc Casadesús, Claire Verlet i Magda Puyo, el projecte presentat per Juan Carlos Martel, que en els darrers anys ha estat col·laborador de Pasqual en nombrosos muntatges, ha estat considerat el més complet i adient per a la nova etapa del Teatre Lliure, atès que “proposa tot un seguit de mesures d’organització interna i remodelació del funcionament que, en bona part, coincideixen amb el procés de reforma ja iniciat per la Fundació amb la revisió del estatuts i que podran acomodar-se a les propostes del nou director”.

Pel que fa al projecte artístic de Martel, el comunicat explica que “hi ha una voluntat integradora i d’obertura, i en diverses línies, amb la incorporació de noves generacions de creadors que satisfan les necessitats d’aquesta nova etapa, que s’aniran concretant en els mesos propers en diàleg amb l’equip del Lliure i amb el Patronat i la Junta de Govern”.

Martel, de 42 anys, és graduat en art dramàtic per l’Institut del Teatre i actualment estudia el postgrau de Disseny de Projectes Culturals a la Universitat de Barcelona. Recentment ha dirigit Una Ilíada, presentat al Temporada Alta i Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner, estrenat aquesta temporada al Teatre Lliure. També ha treballat d’ajudant de direcció en més d’una vintena d’espectacles amb Lluís Pasqual, Calixto Bieito i Carme Portaceli.

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta