Neus Ballús, directora del llargmetratge

Llegia, aquest estiu, la batalla que duu a terme la comissària europea de Justícia Viviane Reding perquè sempre en cas d’igualtat de qualificacions professionals hi hagi, per llei, un 40% de dones a les juntes directives de les empreses i la resistència dels estats que diuen que Europa no s’hi fiqui.

Si analitzeu les dades de l’estudi de l’Ibex 35, sobre el cas espanyol, on parla d’un 12,75 % de dones als consells d’administració de les grans empreses, convindreu amb mi, que la proporció de dones als llocs de comandament no és baixa, és patètica! I aquest és el resultat d’una recomanació europea que demostra que els compromisos voluntaris no van ni amb rodes. Ella va avisar, feu-ho voluntàriament i no em caldrà fer una llei! i ningú no li ha fet cas. Au Viviane, corre a deixar-nos-ho resolt, que vénen eleccions i tu cauràs i l’oportunitat de demostrar al món els valors igualitaris europeus se n’anirà en orris. Perquè allà on la idea d’Europa té un sentit profund no és només en la societat del benestar que, sens dubte,és la més gran conquesta de la humanitat de tots els temps, sinó en el respecte per l’altre que no vol dir res més que considerar-lo igual que tu i això en un moment que els valors dominants del món musulmà i de les tres quartes parts del planeta són tan profundament masclistes, té un valor simbòlic enorme.

En l’àmbit actoral aquestes desigualtats de gènere que existeixen en la resta de disciplines artístiques no són visibles perquè el món de la representació ha de reproduir la realitat tal com és i la realitat té un 50% de cada, però en el món de la gestió cultural, comproveu-ho! Les dones professionals del cine, sense anar més lluny, han hagut de crear una associació CIMA que les faci visibles per accedir en igualtat de condicions a la professió. Evidentment que les quotes de gènere no agraden a ningú però els resultats que proporcionen han demostrat que són l’únic camí perquè l’Europa dels drets humans ho sigui amb tota la seva plenitud exemplar!

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta