L’Associació Professional de Teatre per Tots els Públics té un somni: Que tots els pobles i ciutats de Catalunya gaudeixin d’una programació estable d’arts escèniques per a tothom, i que sigui respectuosa. Signa la Tribuna de l’Entreacte 207 la presidenta de la TTP, Maria Hervàs i Solà.

Segurament, per a molts dels que llegiu aquest article, les companyies que fem espectacles infantils som una espècie estranya.

I ho som perquè normalment som formades per un col·lectiu de persones que treballem de forma estable i compromesa en un sol projecte: el de la companyia.

Sovint parlem en plural, sense gaires personalismes, i és clar, en un sector que necessita idolatrar les figures; la nostra pluralitat confon.

Ens agrada el que fem i per això hi dediquem tots els nostres esforços. Som persones tossudes i tenaces. Sentim la llibertat de triar els projectes en els quals ens volem embarcar. I tot i que a vegades seguim les directrius dels mercats, moltes d’altres és el fruit del nostre treball allò que guia aquest mercat.

No fem espectacles menors. Quina absurditat. Fem espectacles per a tothom, i els infants també els poden gaudir.

Als espectadors, tinguin l’edat que tinguin, se’ls ha de respectar sempre. Seríem un poble més feliç, més crític, més compromès i més lliure.

Quan ens plantegem fer una nova producció hi aboquem tots els esforços que calen, perquè una producció per a infants no difereix en res d’una per a adults. I com és natural, hi ha produccions bones i d’altres que no tant. Fins i tot n’hi ha de dolentes. Com a tot arreu.

El fet de pensar en els infants no ens fa pensar pitjor, ens fa pensar diferent, i us ben asseguro que ens fa pensar molt.

Som defensores de les comarques i del territori. Les nostres companyies no s’emmirallen en Barcelona perquè per a nosaltres no és la Meca del teatre. I això també deu descol·locar força.

Som col·lectius amants de la carretera, ens agrada trepitjar el territori, perquè ens hi sentim compromesos. No fem gaires temporades, però fem bolos. Fem molts bolos. Fem centenars de bolos.

Treballem múltiples disciplines artístiques: carrer, sala, text, titelles, màgia, música, dansa, instal·lacions, noves tecnologies. Fem espectacles de caire més clàssic i d’altres més contemporanis. Creem universos amb les tecnologies més capdavanteres i fem somniar amb el paper maixé.

‘Asteroid’ de Campi Qui Pugui, una de les 60 companyies de la TTP

Portem els nostres espectacles arreu. Som referents a Europa, molt respectats a Espanya i estimats i coneguts a Catalunya. Coneguts per qui ens vol conèixer; aquells que solen mirar el seu melic potser no ens han arribat a veure mai, però vaja, tenen altra feina, s’entén.

Estem convençuts que els espectacles han d’arribar a tothom, perquè tots els ciutadans tenim dret a gaudir de bones propostes escèniques. I tenim un somni: Que tots els pobles i ciutats de Catalunya gaudeixin d’una programació estable d’arts escèniques per a tothom. Que tots els infants de Catalunya tinguin accés a la cultura amb regularitat i respecte. Perquè als espectadors, tinguin l’edat que tinguin, se’ls ha de respectar sempre. Seríem un poble més feliç, més crític, més compromès i més lliure.

Ah, i la feina que fem hauria de veure’s molt més reflectida en aquesta revista. Potser d’aquesta manera, tots plegats ens coneixeríem més, deixaríem de ser estranys i entre tots valoraríem més la nostra feina.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta