Va ser director de desenes de muntatges al teatre de Sant Vicenç de Sabadell.

Pere Miró, actor i director del Teatre de Sant Vicenç de Sabadell, ens va deixar el dia 8 de setembre com a conseqüència d’una llarga malaltia. Membre de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, Miró va ser director de desenes de muntatges que s’han dut a l’escenari del teatre Sant Vicenç. Avui, la seva bona amiga Pepi Alguersuari el vol recordar amb una emotiva carta oberta que reproduïm a continuació.

 

“Jo era jove, tu també…

L’Antoni Garcia volia, en un entreacte, simular els carrers de Montmartre de París i jo vaig sortir a cantar una cançó…”Rueda que rueda, que vuelve a rodar… i tu, entre el públic, vas pensar que, per com interpretava la lletra de la cançó, jo me’n podria sortir fent teatre i em vas oferir el meu primer paper l’Eumònia a ‘La comédia de l’olla’….

D’aquell primer a l’últim, el paper de la meva vida (que també em vas donar tu) la Mare a ‘Bona nit Mare’, ha passat tota una vida… la nostra.

Jo, de la interpretació, en vaig fer el meu ofici i m’ha donat moments apassionants. Crec, sincerament Pere, que si tu no m’haguessis donat aquella Eumònia, en la que jo ja vaig quedar totalment atrapada pel teatre, potser no hauria sigut actriu. Tu sempre reies negant-t’ho quan jo explicava això, però jo crec que t’ho dec a tu, com també et dec haver conegut amics, en aquells anys primers, amics que ja m’han quedat per la resta de la vida: el Joan, la Salut, l’Esperança, el Ciscu, l’Emili, l’Àngels, la Montse, l’Agustí…..

També, gràcies a tu, vam connectar amb Marta Català, perquè donés un curset de tècniques d’actor. I la Marta va ser una persona cabdal a la meva vida i carrera d’actriu.

Ja veus si te’n dec de coses amic meu, no crec que jo t’hagi pogut donar tant a tu. He intentat, sempre que m’ho has demanat, donar-te el millor de mi.

T’he estimat a tu, a la teva dona i als teus fills, com a meva família. I per tot això, et vull donar un profund i sincer…

GRÀCIES PERE PER SER AMIC MEU… T’ENYORARÉ”

Pepi Alguersuari

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta