La setmana passada, l’actor català Jordi Rebellón va morir sobtadament a l’edat de seixanta-quatre anys. Enric Cervera li dedica aquestes paraules.

De Madrid al cielo.

Quina pena, Jordi. Te n’has anat de la mateixa manera que te’n vas anar a Madrid. D’un dia per l’altre, sense avisar, sense cap mena d’estridència. Recordo les llargues converses sobre teatre que havíem tingut quan encara no te n’havies anat a la Capital del Reino, quan encara esperaves desenvolupar-te aquí com a actor. Però te’n vas anar, i sempre he celebrat que t’anés tan bé. I ves per on, no has tornat, i fa anys que ja no ens hem vist.

L’última vegada si no recordo malament, fa bastants anys ja, va ser en un Salón del Libro Teatral a Madrid on vaig presentar la Guia d’actors de l’AADPC i la col·lecció de textos teatrals Teatre-Entreacte. Personalment m’hauria agradat continuar en contacte amb tu, i també m’hauria agradat que m’haguessis dirigit en una obra de Muñoz Pujol que volies que jo interpretés. Però te’n vas anar, sortosament per a tu, cap a l’Hospital Central a Madrid i el projecte no va progressar.

Jordi, estic segur que a tots els que t’hem conegut ens ha caigut la llagrimeta en conèixer la teva sobtada partença. Massa jove per anar-te’n, home! Et recordarem, company. Una abraçada, amic.

*Text publicat al seu blog personal Reflexions d’un actor.

Barcelona, 1957. Format a l’Escola d’Actors de Barcelona, la seva feina ha estat extensa sobretot en teatre i televisió, principalment en l’àmbit estatal però també en produccions catalanes com Estació d’enllaç o Sitges. A part de treballar com a intèrpret també ho ha fet darrere de les càmeres com a guionista, ajudant de direcció o coordinador d’espectacles teatrals.

El seu paper més recordat és el de Doctor Vilches a la sèrie Hospital Central, que va encarnar durant dotze temporades i que li va donar molta popularitat i diversos premis com el Zapping a Millor Actor Protagonista.

Compartir.

Sobre l’autor

Enric Cervera, actor, membre fundador de l’AADPC el 1981 i de la revista Entreacte el 1989. Des de l’any 1969 fins ara, ha fet d’actor, ha dirigit, ha escrit i ha adaptat textos teatrals. Més textos d'Enric Cervera al seu blog Reflexions d'un actor

Deixa una resposta