Carmen de Lirio a una imatge promocional.

Figura mítica del Paral·lel dels 50 i 60.

Els que van viure aquella època la recorden com una de les intèrprets i cantants més famoses del mític Paral·lel de meitat del segle XX, una autèntica estrella que va posar llum a temps d’estretors. Carmen Forns Aznar, coneguda pel nom artístic de Carmen de Lirio, ha mort avui a l’edat de 87 anys.

Nascuda a Saragossa, la seva família es va traslladar a Barcelona en finalitzar la Guerra civil, ciutat aquesta última on va debutar l’any 1949. La fama li arribà gràcies al seu treball a la companyia de Joaquin Gasa, on també actuaven altres figures mítiques de l’època com Alady, Mary Santpere o Antonio Amaya, gran amic seu.

Coneguts van ser també els problemes que va mantenir amb la moral del règim franquista, fins al punt que arribaria titular la seva biografia Memorias de la mítica vedette que burló la censura (editades per ACV).

Actriu de teatre, televisió i cinema, en aquest últim mitjà va arribar a participar en 40 títols de directors ben diversos entre els que destaquen noms com el de Vicente Aranda, Jose Luis Cuerda o Isabel Coixet.

Entre els seus darrers treballs a escena figura l’obra d’Ever Blanchet Sarajevo mon amour, dirigida per Eles Alavedra al Versus Teatre el 1997.

L’Associació d’Actors i directors Professionals de Catalunya (AADPC), de la qual era militant, ha volgut mostrar la seva consternació a través d’un escrit de condol fet públic fa unes hores.

El cos de l’actriu romandrà al Tanatori de les Corts de Barcelona fins demà dimecres 6 d’agost, quan a les 11:30 hores tindrà lloc el seu comiat definitiu.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta