El polifacètic badaloní Joan Anton Sánchez Aznar ha mort aquest dimecres als 60 anys després de patir una aturada cardíaca. Com a director d’escena va impulsar més de 60 obres, tant de teatre com –i sobretot– d’òpera, que es van representar als principals espais escènics de l’Estat com el Teatro de la Zarzuela de Madrid, el Campoamor de Oviedo, el Teatro Pérez Galdós de Las Palmas de Gran Canaria o el Palau de la Música, entre d’altres.

Entre els espectacles més destacats hi figuren Gernika de Francisco Escudero, Eco de Philippe Vallet, Azar d’Albert Guinovart, Ruleta d’Enric Palomar i Babel 46 de Xavier Montsalvatge. Va adaptar també nombrosos textos i va ser ajudant de direcció de Calixto Bieito en les òperes Carmen al Festival de Peralada i Un ballo in maschera al Liceu.

Del 2005 al 2011 Sánchez Aznar va ser director artístic del Teatre Zorrilla. També va dirigir la programació d’altres teatres badalonins com el Principal i el Blas Infante i va ser docent d’interpretació a l’Aula de Cant del Conservatori del Liceu i al Timbal, entre altres llocs.

Els darrers anys va fundar i dirigir el segell especialitzat en còmics i il·lustració Diminuta Editorial.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta