Foto: Manuel PérezFernando Griffell a La Casona el passat mes d’gost

El director i pedagog va faltar dimecres a 63 anys.

Figura carismàtica de la formació d’actors a Catalunya, director d’escena i ànima de l’escola La Casona, Fernando Griffell ha mort a Barcelona com a conseqüència de les complicacions d’una llarga malaltia. La vetlla tindrà lloc demà divendres a les 13 h mentre que el sepeli se celebrarà dissabte 31 d’octubre a les 11 h, ambdós al Tanatori de Les Corts.

Les mostres de suport i condol no s’han fet d’esperar, sobretot les de tota una generació d’intèrprets que es van formar a La Casona. A través d’un missatge, el centre de formació d’actors del barri de Sants ha anunciat el tancament de les instal·lacions durant dos dies. Segur que allà on sigui ja ho estarà omplint tot de teatre, continua la nota de condol.

Griffell va arribar a Barcelona des del seu Buenos Aires natal a finals dels anys 70. Aprofitant el buit existent en matèria de formació d’actors va obrir en 1980 La Casona, escola especialitzada en l’ensenyament del mètode de les accions físiques d’Stanislavski. Durant aquesta temporada La Casona celebrava els 35 anys.

El projecte es va ampliar l’any 1992 amb l’obertura d’una sala alternativa amb el mateix nom del centre de formació, serien anys on La Casona va participar en la fundació de la Coordinadora Nacional de Sales Alternatives i també d’ADETCA, l’associació d’empreses de teatre de Catalunya.

Durant aquesta època i també després, Griffell va dirigir un seguit d’espectacles, l’últim dels quals, Danny & Roberta, es va estrenar durant la primavera i tenia previstes funcions al Versus Teatre de Barcelona el pròxim mes de gener.

Fa poc més de tres mesos, Griffell es mostrava esperançat per haver pogut reprendre la seva activitat de direcció. També durant els últims mesos cobrava vigència el projecte pedagògic de La Casona, que al setembre iniciava una nova etapa com a escola autoritzada per impartir la titulació oficial de formació professional d’actors.

Tots aquests temes els podeu ampliar a l’última entrevista publicada a Fernando Griffell a l’ENTREACTE.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta