Josep Lluís Sirera

El dramaturg i estudiós del teatre ha mort als 61 anys per complicacions d’una malaltia.

Va ser al costat del seu germà Rodolf, una veu clau de la dramatúrgia valenciana, professor i referència de tota una generació de professionals teatrals valencians, intel·lectual sempre compromès amb la realitat cultural del País Valencià; l’exvicerector de Cultura de la Universitat de València i autor teatral, Josep Lluís Sirera, va morir ahir dimarts a València als 61 anys, segons informa la mateixa institució universitària en un comunicat. La causa han estat unes complicacions de la malaltia que arrossegava durant l’últim mes.

Sirera, catedràtic de Literatura Espanyola acabat de jubilar, havia estat vicedegà de la Facultat de Filologia, degà del mateix centre, director del Departament de Filologia Espanyola, director del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV i vicerector de Cultura, càrrec que va ocupar fins a març de 2011.

En la seva faceta com a dramaturg destaquen textos com La ciutat perduda, El brunzir de les abelles o El capvespre del tròpic. També va publicar una vintena d’assaigs i un centenar d’articles sobre teatre medieval i del segle XVI, també  sobre teatre en castellà des del segle XIX fins a l’actualitat.

La Generalitat Valenciana ha enviat una nota de condol a la família del dramaturg i acadèmic, en què assegura que el seu traspàs esdevé una gran pèrdua per al teatre i per a la cultura dels valencians.

L’enterrament serà avui dimecres a les 15.45 h al Tanatori de València. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta