Va crear vestuari i escenografia d’alguns dels més emblemàtics espectacles del teatre català.

L’escenògraf Isidre Prunés i Magrans ha mort aquest migdia a l’Hospital del Mar de Barcelona als 66 anys després d’haver conviscut amb un càncer el darrer any. En el seu dilatat currículum figuren més de 300 obres tant d’escenografies com de vestuaris per a teatre, cinema i televisió.

Entre les seves fites professionals més destacades figura la creació de l’estètica característica que ha acompanyat a Dagoll Dagom a muntatges com Antaviana, Nit de Sant Joan, Glups!, El Mikado, Flor de Nit, Historietes, T’odio amor meu, Pigmalió o Mar i Cel, en la reposició del qual precisament treballava Prunés aquests darrers dies.

En la seva última temporada havia creat el vestuari de les òperes Tosca, al març, i Il prigioniero/Suor Angelica a principis de Juny. Entre altres distincions tenia un Goya pel vestuari del llargmetratge El niño de la luna i un Max per Els pirates, també de Dagoll Dagom.

Format a l’Institut del Teatre i deixeble predilecte de Fabià Puigserver, va estar adscrit al Departament de Disseny Escènic com a docent fins a la seva jubilació l’any 2013. Ha sigut professor, a més, a l’Institut del Teatre, a l’ESCAC, a Eina i a l’IED-Istituto Europeo di Design.

Per a més informació podeu visitar el seu web: www.isidreprunes.com/

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta