L’actor de teatre, televisió i sobretot de doblatge, Salvador Vives, ha mort aquest dissabte als 78 anys víctima de coronavirus. Va ser la veu habitual de Jeremy Irons. També va doblar Liam Nesson, Jeff Daniels o Rupert Everett, entre d’altres, i va posar la veu al personatge de Bobby Ewing a Dallas. En televisió va ser un dels primers presentadors de la Lotto 6/49.

Nascut el 1942 al barri del Poble-sec de Barcelona, Vives va ingressar a l’Institut del Teatre amb tan sols 15 anys. De ben jove ja va participar com a actor en espectacles com Dangerous corner i va fer alguna petita incursió a Televisió Espanyola als mítics Estudio 1Crónicas de un pueblo. Més endavant intervindria al film La família bien, gracias.

Des de mitjans dels anys 70, Salvador Vives es va decantar pel món del doblatge, on va conrear una prolífica carrera. En català, va ser la veu de Roger a 101 dàlmates, de Jeremy Irons a El mercader de Venècia, d’Alec Baldwin a Infiltrats, de Jeff Daniels a Les hores, de Liam Neeson a Batman Begins i de Michael Madsen a la saga Kill Bill. També va ser la veu de Rupert Everett a Les noces del meu millor amic, de Jeff Bridges a Els homes que miraven fixament a les cabres, de Peter Capaldi a Paddington, de Chris Cooper a El patriota, de Pierce Brosnan a Mars Attacks! o de David Strathairn a Bona nit, i bona sort. Pel que fa al doblatge en castellà, també va ser la veu d’actors com Jeremy Irons, Jeff Bridges i Rupert Everett, entre molts altres.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta