L’actriu i dobladora Carme Contreras ha mort aquest diumenge als 87 anys. Contreras va dedicar 70 anys de trajectòria al teatre, el cinema i la televisió. Entre els seus personatges més populars destaquen la famacèutica Roser a la sèrie de TV3 El cor de la ciutat i la veu de l’entranyable d’E.T.

Nascuda a Saragossa el 1932, Carme Contreras va dedicar la seva vida, amb 70 anys de trajectòria professional, al món de la interpretació. Va iniciar-s’hi de la mà del teatre amb espectacles com La ferida lluminosa de Josep Maria de Sagarra i Berenàveu a les fosques de Josep Maria Benet i Jornet.

Des de mitjans dels cinquanta va treballar també al cinema participant en una quinzena de films, entre ells Plácido de José Luis García Berlanga, El pico d’Eloy de la Iglesia, Faust 5.0 de La Fura dels Baus i REC 3: Gènesi de Paco Plaza. Des del 2012 era Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Amb la seva veu ha doblat personatges de Dallas, Allò que el vent s’endugué, el Boy de Tarzan i l’entranyable extraterrestre E.T.

A la televisió l’hem pogut veure a les sèries catalanes Estació d’enllaçMajoria absolutaSerrallonga i El cor de la ciutat (on interpretava el paper de la farmacèutica Roser), així com de l’Estat com El mundo de Chema i Hospital Central.

Es va retirar dels escenaris el 2012 al SAT! Sant Andreu Teatre amb Salvem les balenes…i el meu matrimoni, què? d’Ivan Campillo i després va participar al serial Mis ex novias.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta