Hemeroteca

El Titanic encara sura

Divendres, 30 Juny 2017 00:00 Escrit per

Era maig de 1982 quan Félix de Azúa va detectar que Barcelona era el Titanic.

Al Parelladeta, tot fent teatre

Dimarts, 11 Agost 2015 00:00 Escrit per

La història d'un restaurant amb moltes taules.

La ràdio catalana a escena

Dilluns, 02 Març 2015 15:29 Escrit per

Breu història de la Ràdio Associació de Catalunya com a plataforma de difusió cultural.

Ballant amb crítics

Dimecres, 10 Desembre 2014 00:00 Escrit per

El crític Enric Llovet signava Marco Polo per no militar a tots dos costats de la trinxera.

Però allò era un cine, o un teatre?

Dijous, 31 Juliol 2014 00:00 Escrit per

El segle XX tot just havia arrencat amb aquella meravella, un teatre sense persones...

Entreacte, 25 anys

Dilluns, 17 Març 2014 17:25 Escrit per

Els 25 anys de vida de l’Entreacte són un pou d’informació, d’anècdotes i de reflexions que il·lustren de primera mà l’evolució del sector de les arts escèniques i audiovisuals a Catalunya durant aquest període. Informacions que ens recorden d’on venim, quina ha estat i quina és la lluita dels artistes, i quina tasca té l’AADPC. De vegades, aquesta mirada nostàlgica convida a la reflexió, i d’altres, només al somriure. En aquesta ocasió, hi ha una mica de tot.

Ara que es compleixen cent anys de la guerra del 14, pocs es recorden de Caramanchel. Aquest sí que era un tipus feroç, gairebé tan feroç com l'ivista Montoro i l'españolizador Wert junts, amb Rajoy al capdavant. Es menjava crus els comediants que no estaven a l’altura, es diguessin com es diguessin.

Entreacte, 25 anys

Dimarts, 11 Febrer 2014 12:42 Escrit per

La revista de l’AADPC compleix 25 anys, un aniversari que vol celebrar recuperant alguns fragments de la seva història. Són retalls que il·lustren les il·lusions, els problemes i les preocupacions de la professió de l’últim quart de segle i mostren, de manera gràfica i fidel, l’evolució del sector.

L’escena inèdita de Maria Aurèlia Capmany

Dilluns, 10 Febrer 2014 14:40 Escrit per

“Anna, que no t’entenen!”. Anna Balletbò estava espantada. Havia començat a explicar als soldats, primer en anglès i després xampurrejant l’alemany, que aquelles pells que havien trobat amagades darrere les parets del seu compartiment no eren d’elles.

Asos de bastos

Divendres, 18 Octubre 2013 15:21 Escrit per

En els irrecuperables anys 70 vam poder veure una Christa Leem, musculosa i blanca com la cortina d'un menjador de pobres (cursives propietat intel·lectual de MTVO), que per indicació de Joan Brossa amagava asos de bastos entre les poques robes que lluïa sobre l’escenari, tot un símbol del deshabillé econòmic i social que registrava la societat del seu voltant.

Entreacte, 25 anys

Divendres, 18 Octubre 2013 14:59 Escrit per

La revista de l’AADPC compleix 25 anys, un aniversari que vol celebrar recuperant alguns fragments de la seva història. Són retalls que il·lustren les il·lusions, problemes i preocupacions de la professió de l’últim quart de segle i mostren, de manera gràfica i fidel, l’evolució del sector.