Adéu al titellaire Miquel Gallardo

Divendres, 16 Juny 2017 00:00 Escrit per 

Ha mort a causa d'un infart que va patir el passat dilluns 12 de juny.

Aquesta setmana ha estat tràgica per al teatre. A més de la mort de Moisès Maicas i Francesc Lucchetti, hem de lamentar la pèrdua de Miquel Gallardo. Com a actor i manipulador de titelles i objectes, va treballar durant deu anys amb la Cia. Jordi Bertran en els espectacles Poemes Visuals i Cucudrulu.

El 2001 va crear la seva pròpia companyia, Tàbola Rassa, i a partir d'una idea de Jordi Bertran, va assumir la producció de l’espectacle L’avar de Molière, del qual també n’era director i actor-manipulador i amb el qual va realitzar més de 300 actuacions per Espanya, França, Canadà, Italia, Brasil i Croàcia. Amb aquest espectacle va participar en els més prestigiosos festivals de teatre i teatre de titelles d’arreu del món, guanyant nombrosos premis.

El 2004 abandona la companyia per dedicar-se a la televisió, on ha treballat en programes d’animació com Los Lunnis (TVE, 2004-08), Los Algos (Cuatro, 2007), Pol & Cia (TV3, 2007) i Task Force (ARD Alemània, 2008). Don Juan Memòria amarga de mi significa el retorn de Miquel Gallardo al teatre amb una nova companyia.

Entra per fer un comentari