La qualitat i l’exigència dels programes, així com la selecció dels docents, van acompanyats d’una política de preus ajustada i flexible, per facilitar que els associats de l’AADPC hi puguin accedir. El que us oferim a continuació no és sinó un petit avançament dels cursos d’aquest 2014; uns cursos que, com veureu, ofereixen alternatives a la formació habitual. Us n’anirem donant informació més detallada al llarg dels propers mesos. Esperem que siguin del vostre interès!
“HOMELAND” in your own words
Taller de conversa en anglès
Quan: del 17 de febrer al 12 de març
On: Fabra i Coats
Professora: Clara Massons, llicenciada en Traducció i Interpretació i formadora de formadors.
La sèrie nord-americana Homeland ha estat l’excusa que ha proposat Clara Massons per articular un taller de conversa en anglès, una formació amb un enfocament marcadament lúdic, però rigorós en la metodologia i en els continguts. S’hi han treballat vocabulari, gramàtica i expressions que se solen utilitzar en càstings, rodatges i converses en l’àmbit del teatre, la televisió o el cinema.
L’objectiu d’aquest taller ha estat millorar la qualitat comunicativa en anglès, però també, i això és important, dotar d’eines els participants perquè aprenguin què s’ha de fer per mantenir aquesta qualitat.‘Homeland’ in your own words ha ajudat a millorar la fluïdesa, a aprendre nou vocabulari, a consolidar la gramàtica, a superar la por de parlar anglès, a guanyar seguretat i a aprendre més estratègies i speaking skills.
Si sou un grup de 4 o 5 persones i teniu interès a participar en un taller d’anglès ‘Homeland’ in your own words, poseu-vos en contacte amb nosaltres. Organitzarem grups per adaptar-nos a les vostres necessitats. El taller complet consta de quatre sessions en franja horària de matí o de tarda. Hi ha la possibilitat de fer sessions soltes.
DANSA I MOVIMENT PER A INTÈRPRETS
Quan: del 17 de març al 4 d’abril
On: Fabra i Coats
Professor: Álvaro de la Peña, coreògraf i soci fundador de La Caldera. El 2012 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa pel seu treball coreogràfic Barris en Dansa.
Dansa i moviment per a intèrprets està dirigit a aquells actors i actrius que vulguin mantenir, redescobrir, aprofundir i desenvolupar aspectes relacionats amb el moviment i la seva capacitat expressiva i creativa. És un curs d’entrenament per a actors de text que vulguin mantenir desperta la consciència del cos, enfocat a relacionar el moviment amb la creació i la teatralització.
Té com a objectiu treballar, des d’una perspectiva escènica, qüestions relacionades amb la formació, la salut, la dinàmica, l’espai o el temps, així com la improvisació, el joc i la creativitat amb el moviment. S’incidirà a desenvolupar l’expressivitat i la capacitat de memorització i improvisació, i s’ampliarà el llenguatge corporal. També es treballarà la percepció i la projecció del cos en l’espai.
CURS DE TEATRE COM A EINA EDUCATIVA (2a edició)
Quan: del 5 al 16 de maig
On: Fabra i Coats
Professors: Isaac Alcayde és actor i pedagog des de fa catorze anys, amb empresa pròpia de pedagogia i producció teatral. S’ha format a l’Institut del Teatre i ha cursat el postgrau de pedagogia teatral. Completen l’elenc del professorat Marc Angelet, dramaturg i director d’escena, i Yasmina Rincón, actriu, cantant i ballarina.
Reeditem el curs El teatre com a eina educativa esperonats per la bona acollida i els resultats excel·lents que hi va haver l’any passat. El curs s’adreça a tots els professionals que desitgen una formació global per donar classes d’art dramàtic a infants i adolescents. I també, més enllà del teatre, s’aprofundeix en el gran valor que té com a eina educativa en edats tan joves. En el curs s’incideix tant en els valors més íntimament pedagògics com en la pràctica concreta dels diferents exercicis. S’hi tracten objectius i metodologia i s’entra en el desenvolupament emocional de les diferents edats. S’entén el projecte educatiu des de la programació inicial fins a l’avaluació final, amb importància primordial de la didàctica aplicada a totes les àrees interpretatives, i que els participants posaran en pràctica en cadascuna de les sessions.
El monogràfic donarà eines concretes per poder afrontar des dels diferents àmbits la tasca educativa de la pedagogia teatral, per treballar tant la interpretació de manera global al llarg d’un curs, com la dramatúrgia i la direcció del taller final.
TALLER DE GUIÓ
Quan: maig – juny (dates per confirmar)
On: Fabra i Coats
Professor: Juan Carlos Sánchez-Marín és professor de guió, story editor i guionista. El 2011 publica el llibre El guión hablado. Conversaciones con guionistas y/o directores del SXXI.
“El que puguis dir amb una paraula, no ho diguis amb dues. El que puguis mostrar amb imatges no ho diguis amb un diàleg. El que puguis expressar amb un diàleg no ho diguis amb una veu en off”.
Aquest taller intensiu està orientat cap a la comprensió bàsica de l’ofici de guionista. En cinc sessions de tres hores cadascuna es pretén combinar la teoria amb una sèrie d’exercicis pràctics, amb la finalitat que els participants adquireixin les eines bàsiques del guió. El taller està plantejat com un joc en el qual s’estudiarà la dinàmica de grup aplicada a la producció artística. Aquesta premissa ens incita a crear entorns a classe on s’animi a escriure des del primer dia; on s’animi a crear cada dia; on s’animi a exposar les idees en públic; on s’animi a treballar en grup i a aprendre els seus mecanismes. Perquè una bona idea és un bon punt de partida però no serveix de res si no sabem com portar-la a terme. No consisteix només a explicar històries, sinó a explicar-les de manera captivadora.
Més informació al web de l’AADPC / Butlletí de l’AADPC