Qüestionat avui al voltant de l’èxit de la temporada que ara finalitza, Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure, arrufa el nas: tant de bo tinguéssim la clau de per portar públic a un teatre, alguns cops funciona, altres no. Tanmateix, els números li tornen a acompanyar en una temporada força desastrosa per al sector. El Lliure torna a escapar de la crisi general i acaba de tancar el seu segon exercici consecutiu amb les millors xifres històriques. Un total de 108.573 espectadors, 26.906 més que la temporada anterior.
El percentatge d’ocupació també millora quasi 4 punts fins a situar-se en el 79%, en part gràcies a l’aportació de públic de la seu de Montjuïc que rep més de 27.000 espectadors extra en relació al passat exercici. També augmenta la recaptació, 324.395 euros d’un total de més de 1.300.000 euros, uns beneficis afegits que s’invertiran en augmentar de 33 a 41 els espectacles produïts per al període.
En relació a la nova temporada 2014-15 que també es presentava avui en roda de premsa, Pasqual l’ha volgut plantejar com un viatge múltiple (Tants viatges possible és el lema), amb una primera parada important a Shakespeare. El bard anglès tindrà un seguit d’espectacles dedicats entre els quals destaca El rei Lear que encapçala Núria Espert seguida d’alguns dels noms més potents del nostre patrimoni actoral. Un Rei Lear només el pot encarar un teatre que ha assolit un nivell, una maduresa. El Lliure està a l’alçada de muntar-ho, ha manifestat Pasqual que se reserva la direcció de la proposta.
Seguint la ruta programada, la temporada del Lliure tindrà també parades essencials a Buenos Aires (espectacles dels directors Veronese i Tolcachir i un monòleg de l’actor Federico Luppi) i Nàpols (dos espectacles italians escrits per Eduardo de Filippo i un altre basat en la novel·la Pazza è la luna), a més d’un recorregut pel tema dels diners que tractaran veus de l’autoria contemporània catalana com Jordi Casanovas, David Espinosa, Iván Morales o Victòria Szpunberg, entre d’altres.
Més espectacles destacats de la temporada seran la versió del Misantrop de Molière de Miguel de l’Arco, Somni americà (amb una fusió de la jove Kompanyia amb Les Antonietes), Joc de miralls de Juan Carlos Martel o l’adaptació del bestseller El curiós incident del gos a mitjanit que dirigirà Julio Manrique.
També hi haurà reposicions, les dels muntatges més reeixits d’aquesta temporada: L’encarregat de Harold Pinter i direcció de Xicu Masó, Dies feliços de Beckett i Belbel i Un enemic del poble d’Ibsen i Miguel del Arco en versió de Juan Mayorga.
Més informació i programa complert a la pàgina web del Teatre Lliure.