Coincidint amb la celebració de la gala dels Premis Max a Barcelona, el Teatre Lliure de Montjuïc va acollir ahir la presentació catalana de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya (AAEE), un organisme amb un any de recorregut que reuneix els professionals de totes les branques de les arts escèniques.
L’acte, a càrrec dels membres de l’ens Lluís Pasqual, Carme Portaceli, Rodolf Sirera i José Luis Alonso de Santos, president de l’AAEE, va servir per exposar les línies mestres de l’Acadèmia, un espai per a la reflexió i per al debat intel·lectual, així com per presentar la revista que recull la seva activitat, Artescénicas, dirigida per Sirera.
Segons Alonso de Santos, l’AAEE és el primer fòrum que reuneix tots els professionals escènics, inclosos creadors, tècnics, actors, etc, i que s’està presentant per tot l’Estat per continuar sumant suports. Entre els objectius de l’ens figura millorar la concepció artística del fet dramàtic, establint una incidència en la professió i en l’ensenyament a través de diversos mecanismes.
En matèria de xifres, a hores d’ara l’AAEE compta amb uns 300 acadèmics, tot i que aspiren a tenir-ne 500, sense excedir-se ja que tenen la intenció de ser estrictes amb els criteris d’admissió.
ARTESESCÉNICAS, UNA FINESTRA A LA REFLEXIÓ
Segons el dramaturg i director Rodolf Sirera, amb la publicació Artesescénicas es persegueix aconseguir convenis amb altres associacions i institucions per tirar endavant la revista o altres publicacions. Artesescénicas neix amb periodicitat semestral però aspira a ser trimestral. Es tracta d’una revista dedicada a la reflexió i la investigació que és gratuïta, distribuïda entre centres de producció i d’investigació, tot i que també es pot descarregar mitjançant el web.
Més informació a academiadelasartesescenicas.es.