El temps de Lluïsa Cunillé no s’havia presentat mai en públic fins aquest dilluns 16 de novembre, quan el Teatre Lliure de Gràcia va acollir la lectura dramatitzada organitzada per l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea.
Unes 140 persones van assistir al Teatre Lliure per gaudir d’aquesta peça guanyadora del Premi Born de Teatre 2010 que té el pas del temps com a mar de fons. La lectura ha estat dirigida per Albert Prat i interpretada per Mar Ulldemolins i Miquel Gelabert.
Durant una hora dos personatges d’edats marcadament diverses (ell d’uns 50 anys i ella al voltant de 30) ens van fer viure la seva particular relació. Una relació que s’estén durant uns 5 anys, entre que s’inicia l’acció fins que finalitza. L’obra de Cunillé comença quan ella entra a substituir a la seva mare en la gerència de l’empresa on ell treballa i finalitza quan tanquen la fàbrica. Durant aquest període els personatges evolucionen i es “fan grans”, es moren els pares, es casen, es divorcien, tenen fills… Sota una calma aparent on res no passa, se succeeixen una sèrie d’esdeveniments professionals i familiars que fan canviar i conformen la vida dels personatges.
Cada trobada entre els dos personatges té lloc al solitari despatx de l’home i suposa un parèntesi en les seves rutines professionals, un oasi, una manera d’entendre i explicar-se la vida i les decisions que es prenen.
Cal destacar la notable direcció d’Albert Prat i la magnífica interpretació de Miquel Gelabert i Mar Ulldemolins.
Al final de la lectura es va realitzar un col·loqui post-funció moderat per Carme Tierz, directora de la revista Entreacte, que va comptar amb tot l’equip artístic de la lectura on el públic assistent va poder resoldre dubtes de la trama.
L’AADPC vol agrair la col·laboració de tot l’equip artístic i tècnic del Teatre Lliure de Gràcia.