Una selecció del més interessant que passarà per les pantalles en els pròxims mesosLES SÈRIES IMPRESCINDIBLES
‘Bojos per Molière’ (TV3)
La nova ficció de TV3 segueix la vida d’un grup de joves estudiants de l’Institut del Teatre als anys noranta. Elisabet Casanovas, Albert Salazar, Ferran Rull, Alejandro Bordanove, Martina Roura i Marc Balaguer són els sis protagonistes d’aquesta sèrie coral en què també col·laboren Pere Arquillué i Jordi Martínez. En paraules del creador Héctor Lozano (Merlí), la ficció tracta de com és “lluitar per un somni des de la mirada dels joves, d’esforçar-se per arribar a viure d’una cosa tan complicada com és el teatre”.
‘Nacho’ (Atresplayer)
Comèdia dramàtica de vuit episodis que ensenya les llums i les ombres de la polèmica i multimilionària indústria pornogràfica a partir de la figura de Nacho Vidal. El seu ascens a la fama als anys noranta serveix com a punt de partida de la sèrie, que protagonitza Martiño Rivas i que compta amb la participació d’intèrprets com Edu Soto, Carmen Conesa, Montse Guallar, Albert Baró o Marina Gatell, entre d’altres.
‘Selftape’ (Filmin)
Les germanes Joana i Mireia Vilapuig són les protagonistes d’aquesta sèrie coescrita per elles mateixes amb Ivan Mercadé, Carlos Robisco i Clara Esparrach. La ficció, amb tocs autobiogràfics, segueix dues joves actrius que van conèixer la fama de petites i tracta temes com el treball, l’amor i l’amistat. Entre el repartiment hi trobem Joan Esteve, Yolan-da Sey, Marc Ribera i Pablo Derqui, entre d’altres. Es podrà veure a partir del 4 d’abril.
LES ESTRENES DESTACADES DE CINEMA
‘Un cel de plom’, de Miquel Romans
Pel·lícula inspirada en la vida de Neus Català, activista i supervivent dels camps de concentració nazis. Nausicaa Bonnín es posa en la pell de la lluitadora republicana i feminista en una ficció en què també participen Laura Conejero i Roger Batalla, entre d’altres. La pel·lícula s’estrena als cinemes el 28 d’abril.
‘Las buenas compañías’, de Sílvia Munt
La directora teatral i cinematogràfica estrena una nova producció ubicada a l’estiu de 1976. La pel·lícula segueix la història d’una noia de setze anys que s’in- tegra en la lluita feminista per aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. Entre el repartiment hi trobem Alícia Falcó, Elena Tarrats i Itziar Ituño, entre d’altres. L’estrena és prevista per al 5 de maig.
‘Unicorns’, d’Àlex Lora
El director defineix la pel·lícula com una exploració de “les limitacions d’una urbanita millennial en una realitat inesgotable”. Greta Fernández encapçala un repartiment en què també participen Elena Martín, Alejandro Pau, Nora Navas, Pablo Molinero i Lidia Casanova. El film, que s’estrenarà el 19 de maig, ha estat coescrit pel mateix director amb Pilar Palomero (Las niñas, La maternal), Marta Vivet i María Mínguez.
FESTIVALS
Brain Film Fest
Arriba la sisena edició d’aquest festival internacional de cinema amb el cervell com a protagonista. El certamen, que inclou projeccions, taules rodones, col·loquis i tallers, se centra en aquesta ocasió en l’art i la creativitat. Pot l’expressió artística donar sortida a vivències, experiències o emocions que el cervell oculta? Quins mecanismes s’activen en el nostre cap quan gaudim de la música, la pintura o l’audiovisual? Aquestes són algunes de les preguntes que s’abordaran del 15 al 19 de març al CCCB.
D’A Film Fest
Del 23 de març al 2 d’abril arriba una nova edició del Festival de Cinema d’Autor que s’inaugurarà amb la comèdia romàntica francesa Crónica de un amor efímero, d’Emmanuel Moret. Entre altres títols, s’hi podrà veure la candidata espanyola a la Berlinale, 20.000 especies de abejas, pel·lícula d’Estibaliz Urresola que explica la història d’una nena transsexual. També s’hi veuran El maestro jardinero, de Paul Schrader, film estrenat mundialment a la Biennal de Venècia i protagonitzat per Joel Edgerton i Sigourney Weaver, i El trío en mi bemol, de la portuguesa Rita Azevedo, una pel·lícula metacinematogràfica que parteix de l’obra de teatre homònima d’Eric Rohmer.
I TAMBÉ
La primavera és una bona època per als festivals de cinema. Aquí van tres cites més. Març comença amb l’Americana, el festival de cinema independent nord-americà (del 7 al 12). A finals de mes arriba el Moritz Feed Dog, el festival de moda, cultura i ciutat (del 22 al 26). I encara una altra proposta per al mes de maig: el DocsBarcelona, la trobada dels amants dels documentals (del 18 al 28).